eur:
394.34
usd:
370.17
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

A fél országra riasztást adtak ki vasárnapra ónos eső miatt

Az előrejelzés szerint Budapest sem ússza meg a kellemetlenséget.

Hétvégén újra a köd és a szürkeség lesz az úr, csapadék is érkezik, több helyen ónos eső is eshet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott riasztás alapján az Időkép.

Bár csütörtökön az ország nagy részén végre megmutatta magát a napsütés, hétvégén ismét a ború lesz meghatározó, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap.

Szombat és vasárnap reggelre is nagy területen képződhet sűrű köd, melynek egy része a még továbbra is gyenge, mérsékelt légmozgás miatt napközben is tartósan megmaradhat. Emellett a magasabb légrétegekben is nedvesebb levegő érkezik, így ahol a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet feloszlik, az érkező felhőzet miatt ott sem számíthatunk sok napsütésre.

Ónos esőre nagyobb esély az ország északkeleti felén mutatkozik.

Vasárnap napközben átmenetileg kevesebb, éjjel ismét több helyen fordulhat elő eső, ónos eső.

A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 0 és +5 fok között alakul, enyhébb idő csak vasárnap az átmenetileg naposabb déli, délkeleti tájakon lehet.

A tartósan ködös tájakon viszont napközben is gyengén fagyhat.

Jövő héten változékonyabb, keddtől gyakran szeles időre van kilátás időről-időre csapadékkal. Ezzel együtt enyhülés várható.

Az előrejelzések szerint az ország északkeleti megyéiben még hétfőn is van esély ónos esőre.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×