INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

kerékpár

közlekedés

fkf

Térképet kapott az FKF a kerékpárosoktól, hogy hol kezdjen azonnal jégkaparásba

Infostart

A Magyar Kerékpárosklub és az FKF az ősszel már egyeztetett a témában, azonban az első hó leesése után ebből a kerékpárosok szerint alig látszik valami. Pedig van 8 alkalmas munkagép is.

Hétfőn a sűrű havazásban, az egyéb módokon is nehezen járható utak következtében sokkal kevesebben pattantak reggel kerékpárral, mint a szárazabb napokon.

Mivel - például a fővárosban - számos helyen keddre, sőt szerdára sem javult a kerékpáros szempontból legforgalmasabb utak állapota, a Magyar Kerékpárosklub billentyűzetet ragadott, és felhívta az FKF figyelmét arra, hogy korábban megállapodtak a forgalmas kerékpáros útvonalak téli takarításáról.

Mint azt az Infostart is tapasztalta, az ország talán legforgalmasabb kerékpáros tengelyén, az Eurovelo 6-os úton (budai felső rakparti) a Margit hídtól északra kerék- és lábnyomos, elképesztően balesetveszélyes havas jégpáncél borítja az aszfaltot.

A klub összeállításából kiderül,

az FKF 8, bringaúttisztításra is alkalmas kisgépet vett két éve, de hiába, ha a jogszabályok a kerékpárosok által használt utakat a sor végére teszi

hóeltakarítás szükségessége szempontjából.

A Magyar Kerékpárosklub most - a közlekedők fényképes visszajelzéseinek segítségével is, nem mellékesen emlékeztetőként, mivel a témában már egyeztettek a felek ősszel - friss térképpel is ellátta az FKF-et, hogy hol kezdje a munkát, lehetőleg minél hamarabb.

Legfontosabb helyek:

  • az egybefüggő Duna-menti, kerületeket, illetve egyes központi helyeket összekötő kerékpárutak Dél-Budától, illetve Csepeltől Óbudáig
  • a Hungária körút mentén
  • a belvárosban a Rákospalota, Újpest és Hűvösvölgy közti tengelyen, vagy Zuglóban és Kőbányán.

Íme a térkép!

Jelezték, ez a lista nem oldja meg a rendszerszintű problémákat, de segít tájékozódni a takarításért felelős cégnek.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018