eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Térképet kapott az FKF a kerékpárosoktól, hogy hol kezdjen azonnal jégkaparásba

A Magyar Kerékpárosklub és az FKF az ősszel már egyeztetett a témában, azonban az első hó leesése után ebből a kerékpárosok szerint alig látszik valami. Pedig van 8 alkalmas munkagép is.

Hétfőn a sűrű havazásban, az egyéb módokon is nehezen járható utak következtében sokkal kevesebben pattantak reggel kerékpárral, mint a szárazabb napokon.

Mivel - például a fővárosban - számos helyen keddre, sőt szerdára sem javult a kerékpáros szempontból legforgalmasabb utak állapota, a Magyar Kerékpárosklub billentyűzetet ragadott, és felhívta az FKF figyelmét arra, hogy korábban megállapodtak a forgalmas kerékpáros útvonalak téli takarításáról.

Mint azt az Infostart is tapasztalta, az ország talán legforgalmasabb kerékpáros tengelyén, az Eurovelo 6-os úton (budai felső rakparti) a Margit hídtól északra kerék- és lábnyomos, elképesztően balesetveszélyes havas jégpáncél borítja az aszfaltot.

A klub összeállításából kiderül,

az FKF 8, bringaúttisztításra is alkalmas kisgépet vett két éve, de hiába, ha a jogszabályok a kerékpárosok által használt utakat a sor végére teszi

hóeltakarítás szükségessége szempontjából.

A Magyar Kerékpárosklub most - a közlekedők fényképes visszajelzéseinek segítségével is, nem mellékesen emlékeztetőként, mivel a témában már egyeztettek a felek ősszel - friss térképpel is ellátta az FKF-et, hogy hol kezdje a munkát, lehetőleg minél hamarabb.

Legfontosabb helyek:

  • az egybefüggő Duna-menti, kerületeket, illetve egyes központi helyeket összekötő kerékpárutak Dél-Budától, illetve Csepeltől Óbudáig
  • a Hungária körút mentén
  • a belvárosban a Rákospalota, Újpest és Hűvösvölgy közti tengelyen, vagy Zuglóban és Kőbányán.

Íme a térkép!

Jelezték, ez a lista nem oldja meg a rendszerszintű problémákat, de segít tájékozódni a takarításért felelős cégnek.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×