eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Ezek a magyarok kedvenc színei

Ezek a magyarok kedvenc színei

Magyarország kedvenc színe a kék, de a leggyakoribb autószínnek hazánkban a fehér, az ezüst és a szürke számít.

A hazai felnőtt lakosság kedvenc színe a kék, ezt követi a fekete, a zöld és a piros – ez is kiderül abból a Vezess.hu által ismertetett reprezentatív internetes kutatásból, amelyet a PPG Trilak megbízásából az eNet végzett el.

A Színtérkép-kutatás eredményei szerint a megkérdezett

nők 27, a férfiak 31 százaléka voksolt a kékre,

de míg a férfiak körében a zöld, addig a nőknél a piros/vörös lett a második legkedveltebb szín. A házasok és a fővárosiak körében a zöld, a nem házasok és a vidékiek esetében pedig a fekete futott be az ezüstérmes helyre.

A felmérés során rákérdeztek a legkedveltebb autószínekre is. A megkérdezettek több mint tizedének (13%) van vagy volt fehér autója, ezt követi az ezüst és a szürke 11-11%-kal. Az internetezők ötöde ugyanakkor fekete színű kocsit választana (21%) – második ebben a sorban a kék (15%), majd az ezüst (12%), 11% pedig fehér autót szeretne.

Ha az otthonukról van szó, honfitársaink a világos színeket kedvelik és ilyen házakban, lakásokban is élnek. Jelenleg minden ötödik internetező fehér színű házban lakik – a fehér színt szorosan követi elterjedtségben a sárga (18%), míg a harmadik leggyakrabban említett külső házszín, a szürke aránya már 10% alatti.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×