eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin

Tovább repülhetnek az ittasan vezető pilóták

Bevonták a jogosítványát hét pilótának ittas vezetés miatt, de repülőgépet továbbra is vezethetnek.

A brit repülésügyi hivatal adatai szerint 2008-ban összesen nyolc pilótát vádoltak meg ittas közúti vezetéssel és veszítették el jogosítványukat. Négyen közülük a British Airways, a Virgin Atlantic, a Cathay Pacific és az Eastern Airways társaságoknál dolgoztak, a többiek pedig szabadúszóként vállaltak munkát.

Az ittas vezetésen ért pilóták közül hatan továbbra is vezethettek repülőgépet, egy pedig egy rövid felfüggesztés után térhetett vissza munkájához. A nyolcadik pilóta egyelőre még nem kezdett újra dolgozni.

A légitársaságok a leszokást segítő tanfolyamokra küldték az érintett pilótákat. Egy pilótára szigorú szabályok vonatkoznak, nyolc órával a felszállás előtt nem fogyaszthat alkoholt, különben nem vezetheti a gépet.

A Nemzetközi Légiutasok Szövetségének szóvivője szerint ugyanakkor az ügy ijesztő és szégyenletes. "Az utasok bizonyos szintű szakszerűséget várnak el, ám az ittas vezetés nem erről tanúskodik" - tette hozzá.

A brit repülésügyi hivatal álláspontja szerint a vezetés és a repülés két különböző dolog, így elég szigorú lenne, ha valaki ittas közúti vezetés miatt veszítené el munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×