Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Minden a megfelelő helyen volt a csodához\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csodával határos módon maradt életben egy dél-afrikai férfi, akit egy hete eszméletlen állapotban mentettek ki a tengerből, és becslések szerint egy óráig nem volt pulzusa.

A vízben lebegő John Deekset egy cápafigyelő látta meg, majd két fürdőző húzta ki a Fokváros közelében lévő strand partjára. Egy orvos éppen ott napozott, és szájból szájba lélegeztetéssel tartotta életben az eszméletlen férfit, miközben mások értesítették az életmentő szolgálatot, amelynek munkatársai mintegy negyed óra múlva meg is érkeztek.

Darren Zimmerman, a közelben lévő életmentő állomás parancsnoka elmondta: nem tudja, mennyi ideje lehetett a férfi a vízben, de becslése szerint 40-60 percig nem volt pulzusa.

A Londonban élő építészt a lehető leghamarabb lélegeztető gépre kapcsolták, amelyre azonban szombaton már nem volt szükség, mert John Deeks hihetetlenül hamar felépült, szerda este el is hagyhatta a kórházat.

A 35 éves férfi elmondta: nem emlékszik a történtekre, de arra gondol, hogy egy nagy hullám egy örvénybe taszíthatta, és csoda, hogy életben maradt.

Darren Zimmerman szerint a hasonló eseteket csak az emberek 5 százaléka éli túl, közülük is sokan szenvednek idegrendszeri károsodást, aminek következtében nehezen beszélnek, vagy más súlyos problémával küszködnek.

John Deeks édesanyja úgy fogalmazott: "Minden a megfelelő helyen volt a csodához. Ha nem lett volna ott az orvos vagy a cápafigyelő, a fiam nem lenne velünk".