INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

transparency international

2021.06.22. 19:10

Navracsics Tibor: mára elvadult Magyarország és az unió viszonya

A volt uniós biztos elődjével, Andor Lászlóval ült kerekasztalhoz a Transparency International meghívására. Az EU, illetve a válságkezelés érdemeiről és hibáiról, a jogállamiság számon kérhetőségéről és az egyetemátalakítások utáni világról is beszélgettek, vitáztak.
2020.01.24. 13:24

Transparency International: ezért van csak Bulgária Magyarország mögött

Újabb mélypontra került Magyarország korrupciós megítélése: az ország 180-ból a 70. helyen végzett a Transparency International legfrissebb világfelmérésén. Az úgynevezett korrupcióérzékelési index szerint Magyarország az Európai Unió második legkorruptabb tagállama.
2017.08.23. 04:32

Meglepő nevek a kormány szégyenlistáján

Felkerült a külföldről támogatottnak minősülő szervezetek listája az úgynevezett Civil Információs Portálra. Egyelőre összesen 32 szervezet található meg rajta - írta az Index.
2017.05.05. 11:46

Tölgyessy: a "mindenki takarodjon" elv rombolást jelent - előadás a korrupcióról

Az, hogy mindenki takarodjon, nagyon tetszetős eszme, de vegyük tekintetbe: Magyarországon már 11 rendszerváltás volt, és mindegyik rombolást jelentett. Ami segíthet, a normák, a morális értékek fenntartása, az, hogy ne fogadja el az ország, hogy keresztbe korrumpáljuk egymást - hangsúlyozta Tölgyessy Péter politikai elemző a Transparency International Magyarország szervezésében tartott konferencián.
2017.04.20. 06:06

A Transparency eltávolíttatná a korrupcióval vádolt Medvegyevet

Vizsgálatot és az orosz miniszterelnök lehetséges leváltását kérte a Transparency International nemzetközi korrupciós szervezet orosz részlege. Dmitrij Medvegyev azután került a figyelem középpontjába, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki vezető szervezete filmet készített ingatlanbirodalmáról.
2017.01.25. 11:06

Visszaesett a korrupciós listán Magyarország

Magyarország az 57. a Transparency International (TI) korrupció érzékelési indexe alapján összeállított világranglistán, a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszott vissza - mondta Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet jelentését bemutatva.
2016.12.09. 19:49

Tölgyessy Péter: így szeretnének élni a magyar emberek

A magyar állami intézményrendszer sok esetben részrehajló - jelentette ki a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet tizedik születésnapját ünneplő budapesti konferencián, amelyet pénteken, a korrupcióellenes világnapon tartottak "az integritásról és az integritásalapú közigazgatási kultúráról" a holland nagykövetség támogatásával.
2016.11.16. 12:01

Így látjuk a hazai korrupciós helyzetet

A magyarok szerint a korrupciós helyzet folyamatosan romlik, és több mint felük elégtelennek tartja a kormány intézkedéseit - mondta Martin József Péter, a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.
2016.10.26. 19:05

A Transparency International figyeli a sztrádaépítést

A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója az integritási megállapodás aláírását bejelentő sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018