INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

szervátültetés

2018.09.25. 07:28

Szervdonortól örököltek rákot – lapszemle

Magyar Idők arról ír, hogy a napokban Hollandiában négy szervátültetésen átesett beteg örökölt rákot attól, akinek a szerveit megkapták. A Népszava a mentőautók biztonságosságáról közöl cikket. A Világgazdaság szerint a foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok. Vége az olcsó pénz korszakának – írja a Portfolio. A Pénzcentrum.hu cikke szerint a kötelező kazáncsere akár milliós tétel is lehet a családoknak. A Világgazdaság a most induló egészségügyi intézményfejlesztési projektről ír.
2018.09.04. 06:01

Egyre többen adományoznak szervet

Jelentősen emelkedik a szervadományozások és szervátültetések száma Magyarországon - hangsúlyozta az InfoRádiónak az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.
2016.08.16. 18:18

Házastársak és barátok is adományozhatnak szervet

Egyre inkább növekszik a transzplantációs várólista Magyarországon. Ha több beteg van ezeken, akkor nagyobb eséllyel tudja Magyarország felhasználni az Eurotranszplant által biztosított szerveket. Emellett fontos előrelépés lehet az élődonoros keresztdonáció európai bevezetése.
2016.08.10. 23:23

Százéves vesével él egy brit nő

Százéves vesével él egy brit nő, az 1973-ben elvégzett veseátültetésben kapott szerv élettartama felülmúlta az orvosi előrejelzéseket az emberi szerv élettartamáról.
2016.04.06. 20:51

Rekordideig működött a majomtestbe ültetett malacszív

Egy különleges hatóanyagkoktélnak köszönhetően két és fél évig vert egy majom testébe ültetett génmódosított malacszív - korábbi kísérletek alkalmával csupán alig fele ennyi ideig működött az átültetett szerv.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018