INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

súlyemelés

2020.04.16. 18:32

Megszólalt Aján Tamás, ezért lépett vissza az elnöki poszttól

Noha a szövetség belső ügyeit egy vagyonért vizsgáló bizottság még nem tett le semmit az asztalra, nem akart problémát okozni, ezért lépett vissza mandátuma lejárta előtt Aján Tamás. A sportdiplomata szerint, aki húsz éve irányította elnökként a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget, a doppingellenes fellépés miatt támadták a szervezeten belül. Most jogi úton követel elégtételt az őt a német ARD csatorna filmjében rágalmazó német sportvezetőtől.
2020.04.09. 20:55

Nem anyagi gondot okoz a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnek a mostani helyzet

Megmaradnak a már megszerzett kvóták a jövő évre halasztott tokiói olimpiára, a további helyekért pedig 2021. június 29-ig lehet küzdeni – jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója a sportágára vonatkozó szabályozásról beszélt.
2020.02.12. 10:00

Tokióban spórolnak, de a koronavírusra és a hőségre is készülnek

Gondosan készülnek a koronavírus okozta lehetséges kihívásokra is a július 24-én kezdődő tokiói olimpia szervezői - számolt be az InfoRádiónak friss tapasztalatairól a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség, az IWF nemzetközi igazgatója. Móra Anikó a helyszíni szemle után arról is beszélt, hogy a japán szervezők lényegesen jobb helyzetben várják az olimpia előtti öt hónapot, mint tették azt négy éve a Rio de Janeiróban rendezett játékok házigazdái.
2020.01.22. 22:33

Felfüggesztették, de elnök maradhat Aján Tamás

90 napra felfüggesztette a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöksége Aján Tamást, aki 2001 óta elnökként irányítja a szervezetet. Áprilisig az egyik alelnök, az amerikai Ursula Papandrea viszi az ügyeket - írja az Insidethegames oldala egy IWF-es forrásra hivatkozva.
2020.01.19. 16:00

Kivennék a súlyemelést az olimpiai programból?

Rendkívüli ülést tart a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) vezetősége szerdán Dohában, reagálva az ARD német közszolgálati televíziós csatorna két hete bemutatott műsorára, amelyet egyébként szintén sok támadás ért.
2020.01.09. 17:07

Aján Tamás: az életemet tette tönkre az ARD filmje

Bizonyítékokat vár, és egyelőre nem perel Aján Tamás, akit a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnökeként súlyos vádakkal illetett riportfilmjében a német televízió. A sportdiplomata az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban cáfolta a dopping- és korrupciós vádakat, és arról is beszélt, hogy az utódlási harc áll a vádak és a riport elkészítése mögött, de kitölti 2021-ig szóló elnöki mandátumát.
2020.01.06. 10:27

Korrupciós ügyekkel vádolják Aján Tamást és a MACS-ot

Súlyos vádakat fogalmazott meg Aján Tamás ellen dokumentumfilmjében az ARD német közszolgálati televíziós csatorna, amely szerint korrupciós ügyek miatt indulhat büntetőeljárás a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnökével szemben. Szóba kerül a Magyar Antidopping Csoport munkája - a MACS visszautasította a vádakat. Reagált az IWF is.
2019.09.21. 13:18

Eltűnt egy magyar súlyemelő a vb előtt

A magyar csapat is megérkezett a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság színhelyére, Pattayába, ahová azonban nem tartott társaival Magát Krisztina.
2019.01.19. 13:49

Aján Tamás 80 éves: a sport egy háborúmentes világban tud fejlődni

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség 52 éve sportdiplomataként dolgozó vezetője saját sportága élén továbbra is elszántan harcol a doppingolás ellen. Szerinte kezd áttevődni az olimpia és a Sport élet súlypontja Ázsiára. Úgy látja, a kevésbé civilizált országok is kezdik felfogni, hogy a világ sportéletében részt kell venni.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018