INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

konzum nyrt.

2019.08.22. 09:22

Jó ideje nem történt hasonló a CIG Pannónia háza táján

5 százalékos biztosítási díjbevétel-növekedés mellett 610 millió forint veszteség lett az adózott eredmény, míg a teljes átfogó jövedelem 416 millió forint nyereség. Az eredmény a Konzum Nyrt.-nek az OPUS Nyrt.-be történő beolvadásával együtt járó egyedi hatás, továbbá néhány nagy olasz kezesi biztosítás várható kárkifizetéseire megképzett tartalékok miatt alakult így – áll a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. féléves tőzsdei gyorsjelentésében.
2019.06.17. 14:36

A Konzum beolvad az Opusba

A Konzum Nyrt. közgyűlése döntött a beolvadásról az Opus Global Nyrt.-be, és döntött az átalakítás ütemezéséről.
2019.06.13. 17:43

Engedélyezte az MNB a Konzum és az Opus Global fúzióját

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elfogadta a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. egyesüléséhez szükséges egyenértékűséget, amivel minden feltétel teljesült ahhoz, hogy június 30-val létrejöjjön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ötödik legnagyobb vállalata - közölték a társaságok.
2019.04.09. 14:22

Döntöttek a Konzum beolvadásáról az Opusba

 A beolvadás időpontja 2019. június 30.,  a Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg a társaságok rendkívüli közgyűlésén.
2019.04.05. 22:25

Megtöbbszöröződött a Konzum üzleti eredménye 2018-ban

Kiemelkedő évet zárt a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018-ban, a társaság üzleti eredményességét mutató EBITDA egy év alatt több mint háromszorosára, 11,7 milliárd forintra nőtt - derül ki a tőzsdei társaság nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált éves jelentéséből, amelyet pénteken, piaczárást követően tett közzé.
2019.03.07. 21:32

Rendkívüli közgyűlést hívott össze áprilisra a Konzum Nyrt.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Konzum Nyrt. és Opus Global Nyrt. április 8-ra, hogy döntsenek a két társaság fúziójának részleteiről - közölte az Opus és a Konzum csütörtök este a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2018.11.26. 12:40

Befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport

Öt állomásos befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport annak érdekében, hogy betekintést adjon a legjelentősebb globális tőkepiaci befektetőknek a csoportot érintő fúzió főbb lépéseibe, és ezáltal tovább növeljék a társaságok iránti nemzetközi érdeklődést - közölték a társaságok hétfőn.
2018.07.30. 12:08

Az OTP Csoport értékpapíralapjai részvénycsomagokat vásároltak a Konzum Nyrt.-ből és Opus Global Nyrt.-ből

Az OTP Csoportban kezelt értékpapíralapok és portfoliók tőzsdén kívüli ügyletek keretében 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, illetve további 2 százalékos tulajdont szereztek az OPUS Global Nyrt.-ben, az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt - olvasható a Konzum Nyrt. és az OPUS Global Nyrt. közös közleményében, amit hétfőn jutattak el az MTI-nek.
2018.06.06. 15:53

Az Opus Global és a Konzum két magántőkealapja többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött - tette közzé a vállalat a tőzsde honlapján szerdán.
2018.05.09. 17:30

Tőkét emel a Konzum PE Magántőkealap a Konzum Nyrt.-ben

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága a társaság alaptőkéjének megemeléséről döntött, a zárt körben forgalomba hozott részvényeket a Konzum PE Magántőkealap jegyezheti le - tette közzé a Konzum szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2018.04.25. 18:50

Az MNB hozzájárult a Konzum minősített befolyásszerzéséhez a CIG Pannóniában

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozatával engedélyezte, hogy a Konzum Nyrt. 24,85 százalékos minősített befolyást szerezzen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., illetve leányvállalata a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító fölött. Az MNB hozzájárulásával május 31-ig lezárulhat a tavaly év végén bejelentett tranzakció.
2018.02.16. 18:06

Közép-Kelet-Európában is vezető szerepre tör a Konzum-csoport

Tőzsdei érdekeltségeik aktív növekedési szakaszt követően már 5-7 éven belül közép-kelet-európai szinten is meghatározó befektetési csoporttá válnak – mondta Jászai Gellért az InfoRádió Aréna című műsorában. A Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a fő részvényeshez, Mészáros Lőrinchez fűződő viszonyáról, a politikai kitettségről, az esetleges Telenor-vásárlásról és más terjeszkedési lehetőségekről is.
2018.02.16. 07:15

Jászai Gellért: továbbra is érdeklődünk a telekommunikációs szektor iránt

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. Erről a társaság elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. Jászai Gellért elmondta: ha a híreknek megfelelően valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, cége számára továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés. A banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnénk.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018