INFORÁDIÓ 
2019. december 15. vasárnap
Valér

igazolás

2019.09.15. 17:34

A diákigazolvány még hátra van? Íme az igénylés legfontosabb lépései

Egy héten belül elkészülnek az igényelt diákigazolványok – ígéri az Oktatási Hivatal. A többi már a postán múlik. A dokumentum megérkezéséig a tanulók egy hatvan napig érvényes, de szükség esetén újra kiállítható iskolai igazolással vehetik igénybe az utazási kedvezményeket.
2019.03.25. 06:03

Póta György: megalázó és korrupt az iskolai igazolások rendszere

A szülők által igazolható hiányzások számának növelésére kéri az iskolákat a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, mert a jelenlegi rendszerben olyan gyerekeket is hozzájuk visznek el a szülők igazolásért, akik teljesen egészségesek, vagy a tüneteik nem követelik meg a vizsgálatot.
2019.02.08. 10:09

Sportjogász: a Cardiffnak fizetnie kell Saláért

Sikerült felhozni a tenger fenekéről azt a holttestet, amelyet a január 21-én lezuhant repülőgéproncsban találtak. Dorset város halottkémje vizsgálta meg, és hivatalos közleményben jelentette be, hogy az azonosítás sikeres volt: az argentin labdarúgó, Emiliano Sala földi maradványait találták meg. Közben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul a Nantes, amennyiben az egykori labdarúgójukért járó átigazolási összeget nem kapja meg.
2018.07.29. 16:59

Megszólalt jövőjéről Dzsudzsák Balázs

Továbbra sem tudja, hol folytatja pályafutását a magyar fociválogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, aki annak ellenére nem tervezi lemondani a válogatottságot, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány többször hangsúlyozta, olyan játékosra nem tart igényt, aki nem kap lehetőséget klubjában vagy nincs csapata.
2018.06.25. 08:20

Év végétől egy "felhőben" keringenek a betegek adatai

Év végétől már kérni kell az orvostól a papír alapú receptet, másképp ez csak elektronikusan lesz elérhető. Gyógyászati segédeszközt viszont egyelőre nem lehet e-receptre kiadni, ehhez szükséges a felírási igazolás - mondta az InfoRádiónak Vartus Gergely, az E-health koordinációért felelős miniszteri biztos.
2018.01.10. 09:31

Ne menj suliba! - kötelező lesz az igazolás

A diákok számára a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak lehetőséget a sztrájkolásra, ha emiatt hiányoznak, akkor a hiányzást igazolniuk kell – mondta a Magyar Időknek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke egy január 19-re hirdetett akcióról.
2017.11.13. 15:24

Ezért nincs hónapok óta diákigazolvány

Van, aki négy hónapja vár a diákigazolványára, a tanévkezdéskor egyszerre érkeztek be az igénylések, és sok iskola még nem állt át az új rendszerre.
2017.10.22. 17:40

Háborognak az orvosok, hiányzik a párbeszéd

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének vezetőségi tagja szerint évente akár több napot is igazolhatnának a szülők, ha gyermekük kisebb betegség, például nátha vagy gyomorrontás miatt hiányzik. Pölöskey Péter kiemelte, jelenleg akár a rendelési idő egyharmada is elmegy az igazolások kiadása miatt.
2017.10.19. 07:38

A háziorvosok látni sem akarják a betegeket

Nagyobb szabadságot kellene adni a szülőknek hogy igazolhassák, ha egy ártatlanabb betegség miatt a gyermek otthon marad - erről Pölöskey Péter, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) vezetőségi tagja, házi gyermekorvos beszélt a Magyar Nemzetnek.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018