INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

gyermekvállalás

2020.10.24. 21:27

A pandémia idején is kijárna a pozitív szülésélmény

A családbarát szülésélményért és az egészségügyi dolgozók támogatásáért áll ki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A gyermekek születésének körülményei ugyanis bizonyítottan befolyásolják a további gyermekvállalást. A jelenlegi helyzetben ezért kimondottan fontos, hogy a járványügyi előírások betartása mellett is pozitív élménnyel távozzanak a kórházakból a kismamák.
2020.09.28. 13:03

Matolcsy György javaslatai a valódi népesedési fordulathoz

Most, hogy miniszteri szintűvé válik a családpolitika képviselete a magyar kormányban, összekötődik az otthonteremtéssel és új forrásokkal is kiegészül a gyermekvállalás támogatása. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke úgy látja, érdemes minden jobbító gondolatot összegyűjteni.
2020.06.06. 18:24

A gyerekek többsége már a harmincasoknál születik

Évente körülbelül 89-90 ezer gyermek születik Magyarországon, ez a szám pedig csaknem 100 ezerrel kevesebb, mint az 1970-es években – mondta Kamarás Ferenc, a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója az InfoRádiónak. Míg a 90-es években a kívánt gyermekek több mint 80 százaléka a szülők 30 éves koráig megszületett, addig mára teljesen megfordult ez az arány.
2019.12.31. 14:47

Ingyenes kezelésekkel segítik a gyermekvállalást

Januártól jelentős támogatást kapnak a meddőségben érintett állampolgárok - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a jövő év elejétől emelkedik két, diabétesszel élőket segítő eszköz támogatása.
2019.12.20. 14:05

Remény a meddő pároknak, ez lesz a gyógyszerekkel és a műtétekkel

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és beavatkozások – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt ígérte: a meddőségi kezeléseknél megszűnnek a várólisták is.
2019.12.15. 19:39

Életük egyik legmeghatározóbb élményéről vallottak a nők

Sok tényező befolyásolja azt, hogy miként élik meg gyermekük születését a nők – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legújabb kutatásából. A beavatkozásoktól mentes szülést átélő anyák általában pozitívabban értékelik a szülés élményét, ami elősegítheti a további gyermekvállalásukat – mondta az InfoRádiónak Fűrész Tünde, a KINCS elnöke.
2019.02.28. 14:48

Gyermeket vár Szász Emese

Anyai örömök elé néz, ezért egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, de a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége felé már ismét rendelkezésre állna, amennyiben szükség lenne rá.
2019.02.18. 14:41

Újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Júliustól ugyanolyan összegű kedvezményes kamattámogatású hitelt igényelhetnek a gyermekes családok, ha használt lakást vásárolnak, mint ha újat vesznek - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2018.11.06. 10:00

Spéder Zsolt: a kétkeresős családban több a gyermek

A magyar népesség harmada fogalmaz meg kettős elvárást a férfiakkal szemben, egyötödük pedig azt vallja, hogy a férfi dolga kizárólag a biztonság megteremtése - fogalmazott az InfoRádióban Spéder Zsolt, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.
2018.10.26. 16:20

Elemző: a havi 10 ezer forint önmagában nem ösztönzi a gyermekvállalást

A családi otthonteremtési kedvezmény módosítása évi mintegy 120 ezer forintos pluszt hozhat a kétgyermekes családoknak azzal, hogy a kormány rájuk is kiterjesztette a fix 3 százalékos kamattámogatást, ám az elemző szerint havi 10 ezer forint önmagában nem ösztönzi a gyermekvállalást.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018