INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

civiltörvény

2018.08.07. 13:50

Völner Pál: migránspárti a svéd kormány

Az igazságügyi tárca államtitkára arra reagált, hogy a svéd kormány beszáll az Európai Bizottság oldalán a civiltörvény miatt Magyarország ellen indított perbe.
2017.10.05. 17:49

Lázár: szürreális események zajlanak a magyar politikában

A kormány segít a Czeglédy-ügyben károsult diákokon, de nem tervezi, hogy módosítja a felsőoktatási és a civiltörvényt a brüsszeli eljárás hatására – hangzott el a századik Kormányinfón. Lázár János a tervezett felhőkarcolóról és a lex Heinekenről is beszélt.
2017.08.23. 04:32

Meglepő nevek a kormány szégyenlistáján

Felkerült a külföldről támogatottnak minősülő szervezetek listája az úgynevezett Civil Információs Portálra. Egyelőre összesen 32 szervezet található meg rajta - írta az Index.
2017.06.27. 08:20

Nem regisztrál, inkább bíróságra megy az Amnesty International Magyarország

Az Amnesty International Magyarország nem fog eleget tenni A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról elnevezésű törvény előírásainak, és megtagadja a külföldről támogatott szervezetként való regisztrációt. A döntést az Amnesty International Magyarország egyesület tagjai hozták meg a tegnapi rendkívüli közgyűlésükön - tudatta a szervezet. A Kormányzati Tájékoztatási Központ reagálása szerint a Soros szervezeteknek is be kell tartania a törvényeket.
2017.06.26. 15:35

Újabb szervezet állt ki a civiltörvény ellen

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos "komoly" aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott interjújában.
2017.06.14. 13:47

Brüsszel sem hagyja szó nélkül a civiltörvényt

Az Európai Bizottság vizsgálja, hogy a Magyarországon előző nap elfogadott civiltörvény összhangban van-e az Európai Unió belső piaci szabályaival és az alapjogi chartával - közölte a brüsszeli testület illetékes szóvivője szerdán.
2017.06.13. 22:15

Elfogadták a civiltörvényt és az adócsomagot - a nap hírei

Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen az Európai Bizottság. Jóváhagyta a jövő évi adócsomagot az Országgyűlés. Nagy-Britanniában összeült a múlt héten megválasztott új alsóház.
2017.06.02. 19:25

Itt a Velencei Bizottság véleménye a civiltörvényről

A külföldi finanszírozású nem kormányzati szervezeteket érintő magyar szabályozás jogszerű célokat tűz ki ugyan, de túlzott kötelezettségeket és aránytalan szankciókat helyez kilátásba - közölte az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi szakértőkből álló testülete pénteken közzétett előzetes véleményében.
2017.04.08. 14:37

LMP: teljesen abszurd a civiltörvény

A civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt az LMP társelnök-frakcióvezetője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018