INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

adóparadicsom

2021.04.22. 11:35

Fogynak az adóparadicsomok nyújtotta előnyök

Április elején hatályba lépett az OECD-nek az a standardja, amely eredményeként az adóhatóságok rálátást kaphatnak az adóparadicsomokban bejegyzett társaságok tevékenységére és azok legfontosabb pénzügyi adataira. Bár még kérdéses, hogy a NAV ezeket az információkat mire fogja felhasználni, de több, előszeretettel használt adóminimalizálási módszernek is vége lehet.
2020.04.06. 17:08

Az adóparadicsomokat sem kímélnék a járvány elleni harcban

Az Európai Uniónak amellett, hogy átcsoportosítja költségvetését, a koronavírus elleni harcban új pénzeszközöket is be kell vetnie, melyek forrása elsősorban az adóparadicsomok felszámolásában keresendő - jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
2019.11.08. 19:27

Újabb országgal lett kevesebb az EU feketelistáján

Belize lekerült az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, és így immár mindössze nyolc ország nevét tartalmazó feketelistájáról, Észak-Macedóniát pedig törölték az úgynevezett szürkelistáról.
2018.03.13. 12:51

Nagy a mozgás az adóparadicsomok feketelistáján

Újabb három állammal bővült az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított feketelistája, amelyről ezzel párhuzamosan három másik ország lekerült - közölte kedden az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.
2016.12.03. 12:53

C. Ronaldo és Mourinho együtt keveredhet botrányba

Többek között Cristiano Ronaldo és José Mourinho is érintett lehet a legújabb adóelkerülési botrányban, amelynek megszellőztetői világszerte ismert labdarúgók és edzők nevét hozták nyilvánosságra.
2016.09.05. 17:31

Így büntetnék az adóparadicsomokat

Feketelistára kerülnek az együttműködést elutasító adóparadicsomok: a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport vezetői megbízták a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD), hogy jövő év júliusára állítsa össze az adózási átláthatóság nemzetközi normáihoz túl lassan alkalmazkodó országok listáját.
2016.05.09. 17:14

Semmi nem indokolja az adóparadicsomok létét

Nincs gazdasági értelme az adóparadicsomoknak - mondták vezető közgazdászok a témáról rendezett eheti konferencia előtt. A szakemberek arra sürgetik a politikusokat, hogy vessenek véget annak a gyakorlatnak, hogy az eltitkolt jövedelmeket külföldön lehet elrejteni.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018