eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Nem bírt leállni a kocsilopással, pedig vezetni sem tudott

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 32 éves zirci férfi ellen, aki – bár vezetői engedélye nincs – kilenc hónap alatt öt sértett gépkocsiját vitte el vagy próbálta elvinni, hogy azokkal autózzon.

A vádirat szerint a többszörös visszaesőnek minősülő férfi először tavaly júliusban egy zirci családi ház garázsából vitt el egy személygépkocsit a benne hagyott indítókulcs segítségével, hogy autózzon egyet. Pechjére a rendőrök ellenőrzés alá vonták, a tettenérést követően pedig az autót épségben visszajuttatták a tulajdonosának.

A vádlott 2018 októberében egy veszprémi ingatlan udvaráról hasonló módon vitt el egy másik autót, de

vezetői tudás hiányában menetközben összetörte,

majd egy mellékúton hagyta.

A férfi ekkor rövid időre letartóztatásba került, de cselekményeivel a szabadulása után sem hagyott fel, és 2018 decemberétől 2019 áprilisáig még másik három járművet vitt el, illetve próbált elvinni, hogy autózzon velük. A vádlott Veszprémben és Zircen egy-egy kisteherautót szemelt ki, de a sértettek udvarából történő kihajtás közben az egyik gépkocsinak a visszapillantó tükrét törte le, míg a másik autóval egy támfalon akadt fenn, melynek következtében a jármű mozgásképtelenné vált, így nem tudott vele elhajtani. A férfi a Veszprémből elvitt gépkocsival sem jutott sokáig, mert a város területén igazoltatták, melynek során kiderült, hogy

nemcsak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezetett.

Az elkövető idén áprilisban Dudaron két gépkocsira figyelt fel az egyik családi ház udvarán. Mindkét jármű ajtaja nyitva volt, így a férfi választott közülük, s miután az egyik járművel kiállt a ház elé, a másikkal elhajtott. Utóbb ez a személyautó is visszakerült a tulajdonosához.

A vádiratban az ügyészség az áprilisi cselekménye után ismételten letartóztatásba került férfival szemben a kényszerintézkedés fenntartását, büntetésként pedig fegyházbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta, tájékozatott a Veszprém megyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×