eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Újabb botrány a veronai buszbaleset ügyében

Nem halad a tragédia nyomozása, ezért a gyászoló szülők hárommillió forintért maguk fordíttatják le a dokumentumokat.

A veronai buszbalesetben elhunytak hozzátartozói nem várnak tovább, a saját pénzükön lefordíttatják a jegyzőkönyvet az olaszoknak, hogy ezt követően egy független szakértő felülvizsgálja a baleset körülményeit.

Mint az Infostart is megírta, nem halad a nyomozás, mert nem tisztázott, melyik sofőr vezette a buszt a tragédia idején. A magyar ügyészség európai nyomozási határozatot bocsátott ki márciusban az illetékes olasz hatóságokhoz ennek tisztázása érdekében, ám választ mind a mai napig nem kaptak. Az egyik áldozat édesapja most a Blikknek viszont azt mondta, egyértelmű, hogy melyik sofőr ült a volánnál, őt pedig már meg is vádolták.

Több dolog vár viszont még tisztázásra, mert szerinte minden rossz volt a buszon. A pluszbenzintartály nemcsak hogy nem lehetett volna ott, az elhelyezkedése, az anyagminősége, a rögzítése sem volt megfelelő, de a szakértői vélemény szerint ennek semmi köze a balesethez. A gyászoló édesapa azt is elmondta, hogy a hivatalos papírokból kiderült: a külföldről behozott busz fékrásegítő rendszerét nem azon a műszaki állomáson ellenőrizték, ahol volt olyan szoftver, amely erre képes lett volna.

Ezek miatt a szülők úgy döntöttek, hogy maguk fordíttatják le a papírokat 10 ezer eurós, azaz 3 millió forintos összegért. A busz engedélyt sem kaphatott volna, nem közlekedhetett volna, így érthetetlen, hogy a szakértők azt mondják, ezeknek nincs közük a balesethez.

A veronai balesetben 2017. január 20-án 17-en vesztették életüket – a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és kísérőik –, amikor az őket szállító autóbusz a sztráda melletti hídpillérnek csapódott, majd kiégett. Az olasz ügyészség hat ember ellen emelt vádat az üggyel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×