eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Jogsi nélkül, bedrogozva gázolt az autós

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás egy férfi ellen, aki vezetői engedély nélkül, drogos állapotban okozott balesetet - írta a boon.hu.

A megalapozott gyanú szerint a balesetben elhunyt férfi október 14-én a hajnali órákban Izsófalván haladt egy Mercedes személygépkocsival. Az autó egy kanyarban kisodródott, megcsúszott és a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A jármű vezetője a baleset során az autóból kiesett, a bal oldali sávban az úttesten volt, amikor a Múcsony irányából érkező gyanúsított az általa vezetett Suzuki Swift gépkocsi bal első kerekével elütötte. A gyanúsított azért haladt az úttest menetirány szerinti bal oldalán, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg az autó sebességét és oda átsodródott - közölte a portál.

A Suzuki bal első futóműve kiszakadt a helyéről, így a jármű mintegy 150 métert megtett, majd leállt. A kocsi vezetője nem nyújtott segítséget a sérültnek, hanem a gépkocsiban lévő további utasokkal együtt ismeretlen helyre távozott. A Suzuki sofőrje

vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a baleset előtt kábítószert fogyasztott.

A Mercedest vezető férfi baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Mivel a gázoló a helyszínt elhagyta, és a cselekmény akár 5 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, a szökés veszélye továbbra is fennáll. Ennek megelőzése érdekében, valamint a nyomozás zavartalan lefolytatása végett a bíróság a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. 

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×