eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Folytatódik a Rezesová-per

Ma folytatódik Eva Rezesová másodfokú büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken a több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt.

A vád szerint Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán a BMW-jével ittasan haladt, és 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelynek mind a négy utasa meghalt a baleset következtében. Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy nem sokkal a baleset előtt agresszíven vezetett, több autót, köztük a későbbi áldozatokét is veszélyesen megközelítette.

Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság tavaly ősszel hat év fogházra ítélte Rezesovát több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ám a közúti veszélyeztetés vádja alól felmentette. A másodfokú eljárásban az ügyész megalapozatlanság, ellentmondásosság, és hiányosság miatt az ítélet hatályon kívül helyezését és új elsőfokú eljárást kért. Indítványozta a védelem által felkért szakértő kizárását, mert szerinte korábban nem valós okokra hivatkozva hárította el a sértettek hozzátartozóinak felkérését, ami felveti a pártatlanság hiányának látszatát.

A legutóbbi, májusi tárgyaláson a másodfokú bíróság kizárta a védelem szakértőjét, és új szakértőt rendelt ki. Az ő kérésére helyszíni bizonyítást tartottak júniusban a halálos baleset helyszínén. Neki július 20-ig kellett elkészíteni a szakvéleményt. A másodfokú tárgyalás ma folytatódik, ítélet pénteken várható.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×