Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Folytatódik a Rezesová-per

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma folytatódik Eva Rezesová másodfokú büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken a több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt.

A vád szerint Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán a BMW-jével ittasan haladt, és 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelynek mind a négy utasa meghalt a baleset következtében. Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy nem sokkal a baleset előtt agresszíven vezetett, több autót, köztük a későbbi áldozatokét is veszélyesen megközelítette.

Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság tavaly ősszel hat év fogházra ítélte Rezesovát több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ám a közúti veszélyeztetés vádja alól felmentette. A másodfokú eljárásban az ügyész megalapozatlanság, ellentmondásosság, és hiányosság miatt az ítélet hatályon kívül helyezését és új elsőfokú eljárást kért. Indítványozta a védelem által felkért szakértő kizárását, mert szerinte korábban nem valós okokra hivatkozva hárította el a sértettek hozzátartozóinak felkérését, ami felveti a pártatlanság hiányának látszatát.

A legutóbbi, májusi tárgyaláson a másodfokú bíróság kizárta a védelem szakértőjét, és új szakértőt rendelt ki. Az ő kérésére helyszíni bizonyítást tartottak júniusban a halálos baleset helyszínén. Neki július 20-ig kellett elkészíteni a szakvéleményt. A másodfokú tárgyalás ma folytatódik, ítélet pénteken várható.

Hanganyag: Gál Ildikó