eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Illegális droglabort számoltak fel a rendőrök Nyíregyházán

Illegális droglaboratóriumot számoltak fel a rendőrök Nyíregyháza külterületén, Kordovánbokorban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta, hogy a főkapitányság munkatársai bűnügyi információk alapján hétfő éjjel ütöttek rajta a droglaboron, ahol tetten értek két - kábítószert, illetve annak alapanyagát előállító - férfit. A főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök nagy mennyiségben foglaltak le mákőrleményt, valamint drog előállításához szükséges vegyi anyagokat és eszközöket.

A 25 éves kótaji és 43 éves Nyíregyháza-rozsrétszőlői lakost kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. A nyomozás során vizsgálják, hogy a két férfi az előállított drogot hol és kiknek értékesítette, illetve azt is, mióta folytatták az illegális tevékenységet. Az ügynek várhatóan több gyanúsítottja is lesz - mondta Fedor Rita.

A sajtószóvivő kitért arra is, hogy a szabolcsi rendőr-főkapitányság Nyíregyháza környékén egy év alatt öt illegális droglabort számolt fel, a lefoglalt kábítószer-nyersanyagok feketepiaci értéke meghaladta a százmillió forintot. A korábbi négy ügyben összesen nyolc ember - magyar, illetve ukrán állampolgárok - ellen indult eljárás, ők előzetes letartóztatásban vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×