Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnap hozták haza a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vasárnap hozta haza a Nemzeti Nyomozó Iroda Jozef Rohácot, a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság gyanúsítottját. A nyomozóhatóság a férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Az ORFK szóvivői irodájának hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap kísérte haza "Jozef R. szlovák állampolgárt", aki ellen a Fővárosi Bíróság február 10-én nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfit a hatóságok február 18-án fogták el, majd Magyarország kérelmének elbírálása után a szlovák legfelsőbb bíróság elrendelte kiadatását.

A gyanúsított hazaszállítását, őrizetbe vételét és kihallgatását követően a nyomozóhatóság az előzetes letartóztatására tett előterjesztést a Fővárosi Főügyészségnek - olvasható a közleményben.

Előzőleg a Magyar Rádió Déli Krónikája közölte a gyanúsított ügyvédjére hivatkozva, hogy már Magyarországon van Jozef Rohác. Kiadatását egy hete hagyta jóvá a szlovák legfelsőbb bíróság, miután a gyanúsított fellebbezést nyújtott be a nyitrai kerületi bíróság döntésével szemben.

A magyar rendőrség Fenyő János médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítja Jozef Rohácot, ezért kérte a kiadatását. Februárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene, és nem sokkal később fogták el egy közúti ellenőrzéskor.

A rendőrség azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.

Hanganyag: Szabó Gergõ