eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Magyar úszók jártak a pápánál

A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny előtt Ferenc pápa különleges audiencián fogadta az úszósport képviselőit, akik között ott voltak a magyar válogatott kiválasztott versenyzői is.

Egy nappal az 55. Sette Colli rajtja előtt az úszósport képviselőit fogadta Vatikánvárosban I. Ferenc pápa. A viadalon résztvevő országok mindegyikéből „beválogattak” versenyzőket. A Magyar Úszó Szövetség közölte: a kiváló olasz-magyar kapcsolatoknak köszönhető, hogy a mi válogatottunkból öten is ott lehettek az audiencián, míg a többi csapatból általában egy-két úszó vett részt a különleges eseményen.

Az úszók között olyan világsztárok voltak, mint az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström, a holland Ranomi Kromowidjojo vagy a dél-afrikai Chad le Clos. Az olasz válogatott, élén az olimpiai és világbajnok Gregorio Paltrinierivel, szinte teljes létszámban felvonult, illetve a helyi utánpótlás több fiatalja szintén részt vehetett az audiencián.

A magyar delegáció

Magyar részről Wladár Sándor elnök mellett Bohus Richárd, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid és Evelyn kapott meghívást, továbbá a júniusi LEN Kongresszus megszervezését irányító Balogh Sándor.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Tolerancia és kapcsolat

Az audiencián az úszók nevében az olasz, valamint az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönte meg a pápának, hogy fogadta a sportág kiválóságait. Beszédében többek között kiemelte: „Szentatyánk, az itt lévő sportemberek valamennyien azonos nyelvet beszélnek és ugyanazon értékeket vallják: az emberiség fejlődése, az egymás iránti tolerancia, mely idővel mélyen megélt szolidaritássá érik, a korlátok eltüntetése és a hidak építése.”

Egyszerre riválisok és barátok

Ferenc pápa az úszókhoz szólva arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik. „Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára.”

A szentatya arról is szólt, hogy az úszás a többi sporthoz hasonlóan az a tevékenység, amely, ha teljes szívvel csinálják, „egyszerre erősíti a testet és az ember személyiségét, akaraterejét, és megtanít arra, miként fogadjuk el egymást egyszerre riválisnak és barátnak.”

Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×