Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Marad az esős idő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rövid napos időszakok mellett többnyire erősen felhős lesz az ég szerdán. Szakadozottabb felhőzet keleten, zártabb nyugaton valószínű. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Intenzívebb zápor, zivatar esélye a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén a nagyobb. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik, szerdán, főként nyugaton, időnként viharossá is fokozódik. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között várható.

 Eső Európában is

Egy, középpontjával a Balkán-félsziget felett örvénylő ciklon Közép-Európa térségében okoz erősen felhős időt, több helyről jelentenek esőt, zápor, helyenként zivatar is kialakul.

Albániában, Montenegró területén 40-55 mm is hullott, de néhol Ausztriában is 40 mm közeli mennyiség esett. Szerda estig a Kárpát-medence időjárására is még hatással lesz a délkeleti örvény; sok felhő, eső, zápor várható.

A Pireneusi-félsziget és a szárazföld északkeleti harmada jelenleg a kontinens legnaposabb része. Délnyugaton szinte felhőtlen az ég, Portugália, valamint Spanyolország déli vidékén 28, 29 fokig is felmelegszik a levegő.Északkeleten sincs hideg, Oroszország európai területén 12 és 20 fok között változik a délutáni hőmérséklet, bár az Uraltól egészen Ukrajnáig lenyúló magasnyomás területén vannak felhősebb körzetek is.