eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Marad az esős idő

A rövid napos időszakok mellett többnyire erősen felhős lesz az ég szerdán. Szakadozottabb felhőzet keleten, zártabb nyugaton valószínű. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Intenzívebb zápor, zivatar esélye a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén a nagyobb. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik, szerdán, főként nyugaton, időnként viharossá is fokozódik. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között várható.

 Eső Európában is

Egy, középpontjával a Balkán-félsziget felett örvénylő ciklon Közép-Európa térségében okoz erősen felhős időt, több helyről jelentenek esőt, zápor, helyenként zivatar is kialakul.

Albániában, Montenegró területén 40-55 mm is hullott, de néhol Ausztriában is 40 mm közeli mennyiség esett. Szerda estig a Kárpát-medence időjárására is még hatással lesz a délkeleti örvény; sok felhő, eső, zápor várható.

A Pireneusi-félsziget és a szárazföld északkeleti harmada jelenleg a kontinens legnaposabb része. Délnyugaton szinte felhőtlen az ég, Portugália, valamint Spanyolország déli vidékén 28, 29 fokig is felmelegszik a levegő.Északkeleten sincs hideg, Oroszország európai területén 12 és 20 fok között változik a délutáni hőmérséklet, bár az Uraltól egészen Ukrajnáig lenyúló magasnyomás területén vannak felhősebb körzetek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×