Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rekorder túlélő: 9 órán át feküdt eszméletlenül a jéghideg vízben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy brit nő kilenc órán át feküdt egy hidegvízű patakban. Mandy Evans testhőmérséklete 12 fokkal csökkent, állapota kritikus volt, de csodával határos módon túlélte az esetet.

A 42 éves, kétgyermekes családanya 17 éves fiát kereste Wales hegyvidékes részén, amikor megcsúszott, és egy szakadékba zuhant.

A nő tíz métert esett, és végül fennakadt egy fán fejjel lefelé. Megpróbálta magát felhúzni, de nem volt ereje hozzá.

"Azt mondtam magamnak, hogy ha leesek, meghalok" - emlékezett vissza Mandy Evans. Végül lezuhant a fáról, mert ruhái elszakadtak.

A 42 éves nő egy sekély, de hidegvízű patakba esett, és fejét beverte egy kőbe. "Szerencsém volt, hogy nem sodort el a víz" - tette hozzá.

A nő kilenc órán át feküdt eszméletlenül a jéghideg vízben. Testhőmérséklete 12 Celsius-fokkal csökkent, 25 fokig hűlt le. Az orvosok szerint a halál beállhat, ha a test hőmérséklete 30 Celsius-fok alá zuhan, de a nő életben maradt.

Férje és gyermeke egész éjjel keresték, majd helikopterekkel is átfésülték a területet, amikor bejelentették eltűnését.

Végül fia és annak barátai találtak rá. Mandy Evanst azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok azt mondták: ilyen állapotú beteggel még nem találkoztak.

Az orvosok már arra készültek, hogy a legrosszabbat kell közölni a családdal, de a nő szervezete végül jól reagált a kezelésekre, és sikerült testhőmérsékletét a normális szintre hozni.

"Az orvosok szerint bekerülök a rekordok könyvébe, ugyanis nem láttak senkit, aki ilyen gyorsan felépült volna" - mondta a walesi nő, aki csütörtökön el is hagyhatta a kórházat.