eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Vérrabszolgákat" tartott a bűnbanda

Férfiakat tartott fogva egy bűnbanda Indiában, hogy hetente többször lecsapolja a vérüket, és azt kórházaknak adja el jó pénzért.

Az indiai rendőrség kedden jelentette be, hogy az Uttar Prades állambeli Gorakhpurban letartóztatott egy ötfős bandát, amely 17 férfit tartott "vérrabszolgaként".

A bűnözés szokatlan formáját űző gonosztevők hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették, míg a bevételből szó szerint csak filléreket juttattak az áldozatoknak.

A bandának havonta akár 125 ezer forintnak megfelelő összegű haszna is származhatott egy-egy véradásra kényszerített donoron.

A rendőrség szerint a munkaalkalom ígértével faluról a városba csalt férfiak a sorozatos vérvételnek köszönhetően túlságosan legyengültek ahhoz, hogy fellázadjanak rabszolgatartóik ellen. Amikor rájuk bukkantak, olyan gyengék voltak, hogy még két lábra állni sem tudtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×