eur:
388.94
usd:
361.98
bux:
68690.53
2024. május 8. szerda Mihály

A náci propagandaminiszterhez hasonlították Tom Cruise-t

Egy neves német történész szerint Tom Cruise egyik, a Szcientológia Egyház előtt tartott beszéde éppen úgy hangzott, mint ha a náci propagandaminiszter, Joseph Goebbels adta volna elő.

Guido Knopp, a II. világháború egy neves német kutatója szerint Tom Cruise éppen úgy beszél, mint egykoron Joseph Goebbels náci propagandaminiszter.

A kutató mindezt azután jelentette ki, hogy az internetre felkerült Tom Cruise egyik négy évvel ezelőtt megtartott prédikációjának videofelvétele. A színész beszédében egy kérdést tett fel az egyház tagjainak - "megtisztítjuk ezt a helyet?" - amelyre a hallgatóság egyszerre válaszolt igennek.

Tom Cruise-t itt láthatja beszélni a Szcientológia Egyházról.

A történész szerint ilyen kérdéseket a náci Németország propagandaminisztere, Joseph Goebbels tett fel az embereknek 1943 környékén.

Az amerikai színész legutolsó filmje is a II. világháborús Németországot jeleníti meg. A Valkyrie című alkotásban - amely júniusban kerül a tengerentúlon a mozikba -, Tom Cruise Hitler ellenlábasát, Claus Schenk von Stauffenberg ezredest alakítja, aki 1944. július 20-án személyesen vitt be egy bombát a náci vezér főhadiszállására, de mivel a merénylet nem járt sikerrel, letartóztatták és kivégezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×