eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ebéd vagy játszótárs - hihetetlen képek a vadonból

A fiatalok számára a tanulás sokszor unalmas és érdektelen folyamat. Persze mindez nem igaz a gepárdkölykökre, akiknek anyjuk mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.

Az egyik leghíresebb természetfotós, Andy Rouse hihetetlen képeket készített a kenyai Masai Mara nemzeti parkban arról, hogyan tanulnak vadászni a gepárdkölykök.

A nem mindennapi felvételeken látszik, amint a gepárdkölykök anyja megmutatja, mi kell ahhoz, hogy életben maradjanak a vadonban, vagyis hogy sikeresen vadásszanak.

A gepárdmama egy gazellát szemel ki áldozatként, mögé lopódzik halkan, lesben áll egy ideig, majd lecsap. A nőstény gyorsan utoléri a megriadó gazellát, és a nyakánál megragadja, de nem bántja, hanem odaviszi kölykeihez.

Ebéd vagy játszótárs?

A kis gepárdok azt hiszik először, hogy egy új játszótársat kapnak, és megpróbálnak játszani a meglehetősen rémült gazellával. A gepárdkölykök a mancsukkal piszkálják a gazellát, többször is megszaglásszák, és harapdálják, de nem tudják, hogy nem egy új barátról, hanem a jövőbeni élelemről van szól.

A gazella kihasználva a szokatlan helyzetet többször is megpróbál elmenekülni, de a nőstény gepárd arra bíztatja kölykeit, hogy kezdjék el üldözni, és minden alkalommal elkapják az állatot, de továbbra sem bántják. A gepárdok addig üldözték a gazellát, ameddig az már annyira kimerült, hogy nem tudott elmenekülni.

"A gepárdkölykök csak így tanulják meg, hogyan kell vadászni" - mondta a fotós, aki egész nap végigkövette az állatokat, hogy ezek a képek elkészüljenek.

A kölyköket 18 hónapos koruk után már nem táplálják és nem óvják a nőstények, ezt követően magukról kell gondoskodniuk, ezért fontos, hogy megtanulják a leckét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×