eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin

Saját csapdájába esett bele a volt náci

Egy szerelmi történet miatt perelt egy második világháborús veterán, ám könnyen pórul járhat, kiderült ugyanis, hogy részt vett a varsói gettólázadás leverésében.

A különös történet azzal kezdődött, hogy a jelenleg 93 éves Lisl Urban megjelentetett egy önéletrajzi könyvet, amelyben beszámolt egy német tiszttel folytatott 1942-es, prágai kapcsolatáról.

A kötet szerint a szerző teherbe esett az általa Eike vezetéknéven említett férfitól, akivel már a házasságot tervezték, a tiszt azonban elhagyta.

A könyv megjelenése után a 92 éves Eric Steidtmann pert indított, követelve a memoár visszavonását, mivel szerinte az bemocskolta becsületét.

A könyv kiadója azonban beleásott a férfi háborús múltjába, és egy kép alapján kiderült, hogy Eric Steidtmann az SS kötelékében szolgált a varsói gettólázadás 1943-as leverésekor, amikor 13 ezer zsidót öltek meg, további 50 ezret pedig koncentrációs táborba hurcoltak.

A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ jelenleg azon dolgozik, hogy háborús bűnök miatt bíróság elé állítsa a férfit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×