eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagymamát és unokáját fejezték le

A tálib lázadók lefejeztek egy idős nőt és az unokáját, akiket kémkedéssel vádoltak - közölte a dél-afganisztán Uruzgán tartomány rendőrfőnöke.

Juma Gul Himat elmondta: a tálibok azzal gyanúsították az idős nőt és a fiút, hogy a központi kormány és a NATO csapatai számára gyűjtöttek információkat, ezért végeztek velük.

Uruzgán Afganisztán egyik legveszélyesebb tartománya, ahol erősen tartják magukat a 2001-ben megdöntött iszlamista tálib rendszer hívei, akik főként aknákkal, útszéli robbanószerkezetekkel és gyors rajtaütésekkel támadják a nyugati erőket és a kabuli kormány csapatait.

Egy afgán minisztériumi forrás arról adott hírt, hogy a szintén Uruzgán tartományban lévő Tirin Kit város közelében egy civil jármű hajtott aknára, a robbanásban hatan meghaltak, hatan megsebesültek.

Hétfőn a közép-ázsiai ország keleti részén egy NATO-konvoj mellett robbant fel egy bomba, amely két katonát megölt, hármat megsebesített.

Az AP amerikai hírügynökség összesítése szerint az idei a legtöbb halálos áldozattal járó év 2001 óta Afganisztánban, eddig mintegy 6.200 ember halála írható a lázadók számlájára.

Közben a skóciai Edinburgh-ban nyolc ország külügy- és védelmi minisztere találkozott, hogy megvitassák az afganisztáni helyzet kezelését.

Ausztrália, Dánia, az Egyesült Államok, Észtország, Hollandia, Kanada, Nagy-Britannia és Románia csapatai jelen vannak Afganisztán legveszélyesebb déli térségeiben, és szívesen látnák, ha mások is csatlakoznának hozzájuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×