eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Aljas indokból" vitaminnal mérgezték meg az osztálytársukat

Aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség azt a két lányt, akik vitaminkapszulákat tettek egy osztálytársuk szendvicsébe. A lány rosszul lett, ezért kórházba kellett vinni. A diákok beismerték tettüket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: adataik szerint a 11. osztályba járó lányok vitaminkészítményt szórtak a osztálytársuk tízóraijába.

Az elkövetők elismerték tettüket, szerintük csínytevésről volt szó, amelynek a tervek szerint hasmenés lett volna az eredménye - jelentette ki Fülöp Gergely, hozzátéve: ez a "csíny" kimeríti a büntetőjogi kategóriát, a két lányt aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg.

A lányok azt mondták: azért cselekedtek, mert nem szerették az osztálytársukat, nem gondolták, hogy komoly következménye lesz a dolognak - jegyezte meg a szóvivő.

Az áldozat hasfájásra panaszkodva került kórházba, ahol kimosták a gyomrát, mert nem lehetett pontosan tudni, mi volt a szervezetébe jutó szer. Megfigyelésre bent tartották, azóta már hazamehetett.

Fülöp Gergely kitért arra is, hogy a két lányon kívül gyanúsítottként hallgattak ki egy hasonló korú fiút, akitől az elkövetők a vitaminkészítményt kapták. Õt bűnsegédlettel gyanúsítják, az adatok szerint tudta, mire akarják felhasználni a kapszulákat.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×