Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rejtélyes ujjlenyomat az átvágott torkú lány párnáján

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hírek szerint véres ujjlenyomatokat találtak az olaszországi Perugiában meggyilkolt brit diáklány párnáján.

Meredith Kercher családjának ügyvédje közölte: a párnán egy férfi hüvelykujjának lenyomatára bukkantak a törvényszéki szakemberek.

Állítása szerint ugyanezt az ujjlenyomatot a gyilkosság helyszínén máshol - a mosdóban, a WC-papíron - is megtalálták.

Az ügyvéd elmondta: nem tudja, hogy az ujjlenyomat "tulajdonosa" a gyilkossági ügy új, potenciális gyanúsítottjáé-e, de az biztos, hogy nem azoké, akik jelenleg őrizetben vannak.

A rendőrség jelenleg két embert gyanúsít a gyilkossággal: a lány lakótársát, az amerikai Amanda Knoxot és annak olasz barátját, Raffaelle Sollecitót.

A rendőrök rábukkantak a lakásban egy 18 centiméteres pengéjű késre, amelynek hegyén Meredith Kercher DNS-ét, a markolatán viszont Amanda Knoxét azonosították.

A hatóság közölte: a kést a használat után fehérítővel letisztították, de a DNS nyomait nem tudták eltüntetni. Rábukkantak egy véráztatta szivacsra is a rendőrök.

A bűnügyi helyszínelés eredményei eddig nem mutatták ki, hogy a gyilkossággal szintén gyanúsított kongói férfi, Patrick Diya Lumumba is a lakásban volt, erre ugyanis semmilyen bizonyíték nem utal.

Eddig csak Amanda Knox vallomásában szerepel, hogy a 37 éves bártulajdonos férfi is érintett a brit diáklány megölésében.

Az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy késsel vágták át, vélhetően azután, hogy nem volt hajlandó részt venni Amanda Knox és barátja extrém szexuális játékaiban.

"Hiszek a fiam ártatlanságában"

Átkozom a napot, amikor fiam Knoxszal találkozott. Bűnt követett el vele szemben - mondta Raffaele Sollecito édesapja.

Hozzátette: "Belenéztem a fiam szemébe, hiszem, hogy ártatlan. Meredith halála után azt mondta, hogy Knox megrémisztette őt. Azt kérdezte: kicsoda valójában Amanda."