Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drogos alkoholista vagy zseniális énekesnő?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amy Winehouse botrányos birminghami koncertjével van tele a brit sajtó. A közönség ugyanis meglepődött azon, hogy a szerelmi bánatról, az alkohol- és drogproblémáktól fájdalmas, néha balladaszerű dalokat író énekesnő a színpadon ittasan jelent meg, és szinte csak az előzetes letartóztatásban lévő férjével foglalkozott.

Vajon mit vár a közönség egy sztártól? És mit vár tőlük a bulvársajtó? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a Daily Telegraph cikke.

Írója szerint Amy Winehouse turnéjának első állomására hibás elvárásokkal érkeztek mind a kritikusok, mind a közönség.

A cikk szerzője beszámol arról, hogy újságírótársai szinte már előre megkreálták magukban a botrányos koncert sztoriját, miután az amúgy sem visszafogott életet élő sztár hírében álló énekesnő férjét egy héten belül helyezték előzetes letartóztatásba.

Mint arról az újságíró beszámolt, egy kollégája nem tudott a koncert végéig maradni, később azonban felhívta, hogy megkérdezze tőle: "Ugye, elesett a színpadon? Ugye, inzultálta a közönséget?".

A válasz azonban már nem tetszett neki: csak a mikrofonját ejtette el, a hangja pedig csodálatos volt.

Sok cikk született arról, hogy a közönség egy része a koncert után visszakövetelte a 20 fontos (7.200 forintos) belépő árát. Pedig a hallgatóság csak azzal találkozott, amire előre is számítani lehetett.

Az énekesnő dalaiban is abból a fájdalomból merít, amely most a közönség számára is megmutatkozott.

Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő 24 éves énekesnő most férjétől is távol van, ez pedig szemmel láthatóan akkora fájdalmat jelent számára, mint amilyenekről énekelni szokott.