eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sorozatgyilkos reklámozza az ádventi gyereknaptárt

Elkapkodták az ádventi gyereknaptárt, amelyről kiderült, hogy egy hírhedt sorozatgyilkos képe is szerepel rajta.

A Hannoverben kiadott gyereknaptáron a város 24 híres szülötte szerepelnek, Gotffried Leibnitz filozófustól kezdve a Scorpions együttes tagjain át Fritz Haarmannig, aki az 1920-as években 24 fiatal férfit és fiút gyilkolt meg. 1925-ben fejezték le.

A rajzos naptár egyik oldala Haarmannt ábrázolja, amint egy fa ágai közül leselkedik egy baltával a kezében, alatta pedig a Mikulás adja át éppen az ajándékokat a gyerekeknek.

A sorozatgyilkos már a tavalyi naptáron is szerepelt, akkor azonban nem lett ebből ügy. Az idén viszont a legnagyobb példányszámú német bulvárlapnak, a Bildnek is feltűnt a dolog, és az újság kérdőre vonta a naptárat kiadó helyi turisztikai hivatalt, mennyire vall jó ízlésre, ha egy gyilkost szerepeltetnek egy gyerekeknek szóló kiadványban.

A lap ezzel mindjárt ingyen reklámot is csinált a naptárnak - nem is akármilyet. "Az emberek teljesen megvadultak, mindenki meg akarja venni a naptárt" - nyilatkozta meglepve a turisztikai iroda vezetője.

Hans Nolte elmondta, hogy reményeik szerint az eredetileg kinyomott húszezer példány hamarosan elfogy, mert Berlinből, Bécsből és Ausztria más részeiből is folyamatosan érkeznek a megrendelések. A bevételt egy helyi alapítvány kapja, amely rákos gyermekekkel foglalkozik.

Nolte azzal védekezett, hogy Haarman éppen úgy a város történetének része, mint a többi itt született híresség. Jövőre azonban már nem fog szerepelni a naptárban - tette hozzá a hannoveri turisztikai hivatal vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×