eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Félmilliárdos bevételt hozott egyetlen traffipax

Nagy-Britannia legproduktívabb sebességmérő kamerája hét hónap alatt 1,2 millió font bevételt, valamint 60 ezer büntetőpontot termelt. A szigetországi autós szervezetek természetesen nem örülnek a bristoli kamera hatékonyságának.

A kamera eredményei azt követően láttak napvilágot, hogy egy dühös autós Manchester környékén felrobbantott egy traffipaxot, amivel gyorshajtása bizonyítékát igyekezett eltüntetni.

A 28 éves férfinak azonban nem volt szerencséje, ugyanis a robbanás nem semmisítette meg az adattárolót, így a hatóságok nem csak a gyorshajtását, hanem a "merénylet" előkészületeit is nyomon követhették. A kamerában 11.700 fontos (4,8 millió forint) kár keletkezett, a férfit pedig négy hónap büntetésre ítélték.

A rekorder traffipaxra visszatérve: a bristoli szerkezet minden nap több mint 100 gyorshajtót filmezett le, és óránként átlag 260 font (55 ezer forint) büntetést rótt ki. Hét hónap alatt 1,2 millió fontra (492 millió forint) kúszott fel az összeg.

Nem örülnek neki

A traffipaxok ellen fellépő Safe Speed (Biztonságos Sebesség) szövetség alapítója ugyanakkor így kommentálta a bejelentést: "Nagyon mérges vagyok, mert ez a kamera termeli ugyan a kormánynak a pénzt, de a kutatások szerint, mint minden rögzített sebességmérő, 55 százalékkal növelheti a balesetek gyakoriságát.

Hasonlóan nyilatkozott a brit sofőrök szövetségének képviselője, aki szerint a fix kamerák miatt a vezetők a kilométerórát nézik, ahelyett, hogy az utat figyelnék.

A kamerákat működtető társaság a biztonságra hivatkozva egyszerűen kirabolja az embereket - dühöngött Nigel Humphries.

A társaság képviselője visszautasította ezeket az állításokat, hangsúlyozva: csak a közlekedők töredéke lépi túl a megengedett sebességhatárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×