eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sajtótájékoztató a víz alatt

Ausztriában megdöntötték a víz alatti "sajtótájékoztatás" világrekordját. Legalábbis ezt állítja az a 21 osztrák újságíró, aki a Traun-tóban, 5 méterrel a felszín alatt "kérdezte" egy új búvárkönyv szerzőjét.

A búvárruhában alámerülő újságíróknak vízálló papírt és tollat osztottak ki, és ezek segítségével tehették fel kérdéseiket. A válaszokat, illetve magát a sajtótájékoztatót egy tábláról olvashatták le a sajtó munkatársai.

A sajtótájékoztatón Leo Ochsenbauer és Klaus-M. Schremser új könyvét mutatták be, amely stílszerűen a búvárkodásról szól.

Az eseményre közjegyzőt is hívtak, így most benyújtják az új rekordot a Guiness Rekordok Könyvének.

A jelenlegi csúcstartó 15 amerikai riporter, aki tavaly Las Vegasban jegyzetelt a víz alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×