eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. április 30-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatáson tartózkodott Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Heves szócsata a pápa látogatása után a parlamentben

Az ellenzéket bírálta a kormány egyházi államtitkára a pápalátogatás kapcsán az Országgyűlésben. "Egy ünnep mindig szép, de sajnos mindig vannak olyanok, akik el akarják rontani" - fogalmazott Soltész Miklós.

Ferenc pápa háromnapos látogatása során a keresztény civilizáció szeme Magyarországra irányult, és hitünk erejét láthatta a világ - fogalmazott napirend előtt a KDNP parlamenti frakcióvezetője.

Simicskó István köszönetet mondott a program szervezőinek, és emlékeztetett rá, hogy a katolikus egyházfő a szeretet, illetve a béke fontosságára hívta fel a figyelmet Budapesten.

"A szentatya igazi missziója most is, Magyarországon is megmutatkozott a Jóisten végtelen szeretetének a hirdetésében, és természetesen a béke melletti kiállásában is ennek a fontosságának hangsúlyozásával találkozott keresztény hívekkel, fiatalokkal, beteg gyermekekkel, szegényekkel, ukrajnai menekültekkel. Találkozott nyilván, papokkal, egyházi és közjogi vezetőkkel is őszintsége. Minden helyszínen a szeretet és a béke fontosságára hívta fel a figyelmet."

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós is

  • köszönetet mondott a pápalátogatás szervezőinek és résztvevőinek, ugyanakkor
  • bírálta a DK-t és a Momentumot.

"Egy ünnep mindig szép, de sajnos mindig vannak, akik ezt el akarják rontani. Ez így zajlott egyébként másfél évvel ezelőtt az Eucharisztikus Kongresszuskor is, és most is voltak, akik már korábban is olyanokat állítottak, olyanokat gondoltak a szentatya látogatásáról, amik valótlannak bizonyultak; gondoljunk bele

az egyházakat támadó fanyalgó, kioktató hangokra, ezek kísérték a szentatya útját,

illetve az előzményeket. Majd a szőnyeg szélére állították Orbánt, persze úgy, hogy nem is akar vele találkozni a pápa. A Momentumtól a DK-ig hangoltak a károgók, Gelencsértől, aki eltörölné a hittanoktatást, Gyurcsányig, aki azt mondta, hogy a papokat megtanítjuk a Szentírásra. És a mindig hiteles médiájuk is részt vett mindebben" - részletezte.

Ferenc pápa április 28. és 30. között volt Magyarország vendége és számos programon vett részt, amelyeken beszédeket is mondott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×