eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Tüntetés szerveződik az új kata ellen a Parlament elé

Kedden 10 órára egy Facebook-eseményben "spontán tüntetést" hirdettek a megváltozó katás adózás miatt. A hétfőn benyújtott javaslatot a tervek szerint kedden tárgyalják és el is fogadják a képviselők.

A kisadózó vállalkozások tételes adóját jelentősen megszigorítaná az a pénzügyminisztériumi javaslat, amely szerint csak főállásban, csak magánszemélyeknek szolgáltatva, csak a havi 50 ezer forintos sávval lehetne a jövőben katázni (igaz, akik ezek ellenére benne maradnak, magasabb évi bevételszintig vehetik igénybe, illetve a taxisok vállalkozóknak is szolgáltathatnak).

Ezzel deklaráltan azt szeretnék megakadályozni, hogy munkaviszony helyett használják a katázást, ám szakértők szerint sok becsületes adózót is kipenderít a javaslat ebből az adónemből, és a jelenlegi mintegy 450 ezer katásból legfeljebb mindössze 50-100 ezer maradhat.

A Facebookon emiatt egy "spontán tüntetésnek" nevezett megmozdulás szerveződik kedd 10 órára a Parlament elé. Cikkünk készültekor 2700 résztvevőt és 12 ezer érdeklődőt mutatott az esemény közösségi oldala. „Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!” – olvasható az esemény leírásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×