eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

Kata-tüntetés: elkezdték az Erzsébet híd lezárását is

A Margit hidat már délelőtt teljes egészében blokád alá vonták a tüntetők.

A kormány hétfőn terjesztette ki a kata szabályait módosító törvényjavaslatot, melyet kedden el is fogadhat a parlament. A kata szabályairól szóló törvényjavaslatról itt írtunk bővebben.

A tervezet ellen tiltakozásul délelőtt tízkor tüntetés indult a fővárosban, ami 11-re már több száz részvevővel folytatódott – írja a 444 hu. A tömeg a Margit hídnál mindkét irányban ellehetetlenítette a villamosközlekedést és az autóforgalmat. Előbb a Budára, majd a Pestre vezető oldalt is lezárták.

A spontán szerveződő demonstráción egy csoport azon szervezkedik, hogy a tüntetők egy részét átterelje az Erzsébet hídra, így fennáll a lehetőség, hogy azt is lezárják. A demonstráció idejét egyelőre még nem lehet tudni, de az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítójának tüntetők azt mondták, hogy

nemcsak kedd fél 2-ig, a törvény tervezett parlamenti elfogadásáig maradnak, hanem ha kell, napokig.

Néhány politikus is feltűnt a Kossuth téren, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid és Gelencsér Ferenc a Momentumból – írja tudósításában a Telex.

A 444.hu arról ír, hogy a Momentum elnökségi tagja, Kele János arra próbálja rávenni a Jászai Mari téren tiltakozókat, hogy legalább a hídon rekedt autókat engedjék levonulni.

Miután rengeteg biciklis és robogós futár vesz részt a hídfoglalásban, nem javasolt futárszolgálatot igénybe venni az ételrendeléshez – figyelmeztet a hvg.hu.

A lap azt írja, hogy a Margit hidat jópáran elhagyták, és ők

már az Erzsébet híd elfoglalásán dolgoznak – pár sávot délután fél 1 körül sikerült is lezárni.

A BKK-járatokat is érinti a hídlezárás

Lezárták a Margit hidat demonstráció miatt, ezért több járat is terelve vagy rövidebb útvonalon jár - írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-posztja alapján.

Azt írták, hogy

  • a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd, budai hídfő és az Oktogon között nem közlekedik, helyettük az 1-es és az 2-es metrót ajánlják.
  • A 9-es autóbusz terelve, az Árpád hídon keresztül közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.
  • A 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar és a Margit híd, budai hídfő között nem jár.

Percről percre tudósításunkat a további fejleményekről itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×