eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Reménykeltő hírek a Jókai utcai házomlásban megsérült táncosnőről

Javult a balerina állapota, kijött a kómából.

Kezd felépülni az Operett 26 éves táncosnője, aki súlyosan megsérült hétfő délelőtt Budapest belvárosában, amikor egy ház homlokzata leomlott. A balesetben koponya- és gerincsérülést szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Jó hír is érkezett azonban, a legfrissebb információk szerint kikerült a kómából. A Fővárosi Operettszínház közleménye szerint fiatal táncművészünket már nem tartják mesterséges altatásban, állapota stabil, folyamatosan javul. A sürgős, életmentő beavatkozások megtörténtek, hamarosan sor kerül a gerincsérülése miatti újabb műtétre.

Nikolett párja, Babácsi Benjamin könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Elmondta, hogy a barátnője fejsérülését stabilizálták, de a gerince is sérült, így az is lehet, hogy lebénul mind a két lába.

A táncosnő egyik gimnáziumi évfolyamtársa, akivel közismereti tárgyakat tanultak akrobata- és balett-táncos-növendékekkel, azt mondta a Borsnak, Nikolett volt az iskola egyik legnépszerűbb diákja.

„A korosztályunkban mindenkit megrázott a balesete. Niki mindig is középpontban volt, és állandóan nevetett. Nehéz elképzelnünk civilként, ő a színpadra született. Mindannyian a legjobbakban reménykedünk, és többen csatlakoztunk a színháza által indított imalánchoz is, talán ez is segített a barátunkon” – mondta a neve elhallgatását kérő előadóművész.

„Niki egy igazi harcos. Szinte csoda, ami vele történik. Javult az állapota, de a gerincéhez továbbra sem mernek az orvosok hozzányúlni” – tette hozzá a balerina volt diáktársa.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×