INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

hegyvidék

normafa

pokorni zoltán

Pokorni Zoltán: hétfőtől már nem lehet megállni a régi parkolóban a Normafán

Pokorni Zoltán: hétfőtől már nem lehet megállni a régi parkolóban a Normafán

Újabb üteméhez érkezik hétfőn a Normafa-projekt: kezdődik a régi buszforduló és a parkoló felszámolása, a helyükön zöldfelület és közösségi tér lesz. Az autósok közben használatba vehetik az új parkolóhelyeket – mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester.

A 12. kerületi önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Pokorni Zoltán tájékoztatása szeirnt az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások – köztük az Eötvös út új, elkerülő szakaszának építése, illetve a Konkoly-Thege úton az új parkoló létesítése a régi kiváltására – befejeződtek.

A polgármester hozzátette: megállapodásra jutottak abban is, részint az ellenzéki pártokat képviselő főpolgármesterrel, hogy csak annyi új parkolóhelyet hoznak létre, amennyi megszünetésre kerül, és hogy minden kivágott fát két-háromszorosan pótolnak. „160 fát vágtunk ki, és közel 600-at fogunk ültetni, amiből durván 200-230 van hátra.”

A járvány miatt nem szüntették még meg a régi parkolót

Most, hogy a járvány szorítása enyhülni látszik, május 10-től újabb szakaszába léptetik a projektet, és megszüntetik a régi parkolót, amit eddig a járványhelyzetben a tömegközlekedést elkerülni kívánók kedvéért hagytak meg. „Vagyis annyi parkolóhely lesz a Normafánál, amennyi korábban volt” - jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, ez héköznaponként bőven elegendő, hétvégén viszont már kevésbé. Ezért az önkormányzat azt javasolja mindenki számára, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vagy a Zugligeti Libegőt válassza a feljutásra.

Aki a temészetet károsító módon a fák közé parkolna, kemény büntetésre számíthat a hatóságtól

– szögezte le Pokorni Zoltán.

A közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása várhatóan fél évet fog igénybe venni, őszre, kora télre lesz kész. A jelenlegi, tördezett aszfaltos-betonos parkoló helyére kerül át a síház mögött található rétesező és lángossütő – szebb és jobb formában –, a területet parkos, zöld környezet fogja körülölelni. Második ütemben a buszforduló megszüntetése fog sorra kerülni, a hely szintén parkos közösségi térré alakul.

Pokorni Zoltán megjegyezte, „elég drámai volt a helyzet”: dízelbuszok pöfögtek – nem egyszer álló helyzetben, járó motorral – a kirándulók orra alá,

„ennek azonban egyszer s mindenkorra vége”.

Vagyis a Normafán két parkoló lesz: az egyik az új, Konkoly-Thege út melletti, ami 160 férőhelyes, illetve előrébb, a gyerekvasút-megálló mellett egy kisebb, ami 100-120 férőhelyes. Ezeknek a polgármester szavai szerint a háromszorosa is kevés lenne hétvégénte, ezért javasolják a tömegközlekedés használatát.

Nyitókép: hegyvidek.hu

Kapcsolódó hang

Pokoroni Zoltán: drámai volt a helyzet, de ennek mindenkorra vége
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018