eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Csanády Erzsébet szakgyógyszerész kicsomagolja a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech vakcinák újabb szállítmányát a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban 2021. március 23-án.
Nyitókép: Komka Péter

Balassagyarmati polgármester: sokan covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgoznak

Csach Gábor (Fidesz) szerint a bónuszrendszer miatt tesz így sok balassagyarmati, az ügyben levelet írt az iparkamarának és a gyáriparosok szövetségének.

Balassagyarmat polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, hogy levelet ír a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének, hogy tegyenek ajánlást főként a nagyüzemekben a fertőzésveszély csökkentésére. Csach Gábor bejegyzése szerint elsősorban a beléptetési rendszer szigorítására, az öltözők fertőtlenítésére, továbbá járvány idejére a békeidőben a „táppénzcsalók ellen” kitalált fizetési bónuszrendszer felülvizsgálatára (havi-negyedévi pluszpénz annak a dolgozónak, aki nincs betegállományban) gondolt – írja a 24.hu.

Ez utóbbi miatt sajnos rengeteg példa van arra, hogy

covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgozni járnak, és ezzel veszélyeztetik nemcsak maguk, de mások életét és a gazdasági termelést is

– írta Csach Gábor.

A helyi kórházi helyzettel kapcsolatban a következőkről számol be Balassagyarmat fideszes polgármestere: „A Dr. Kenessey Városi Kórházban folyamatos a Covid-ellátás, a dolgozók megfeszített munkát végeznek, mind a normál, mind az intenzív ellátás a kapacitás 90 százaléka felett működik, miközben egyéb osztályok is működnek. A Covid-részlegeken a hétvégén 217 covid-beteg gyógyult, közülük 20-an voltak lélegeztető gépen. A covid-ágyakon több mint 40 balassagyarmati várja a gyógyulást. Sajnos a héten átlag feletti halálozás volt.”

Az is kiderül a posztból, hogy a kórházban ápoltakhoz délután 3 és 5 között lehet csomagot küldeni. És az is, hogy a héten hat orvosegyetemi hallgató és több önkéntes is segíti a kórházi munkát.

108.VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.03.28.) Tisztelt Balassagyarmatiak! Az elmúlt héten biztatóan csökkent városunkban...

Közzétette: Gabor Csach2021. március 28., vasárnap

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×