eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Úgy érzik, hiába dörömbölnek a zárt kapukon az idegenvezetők

Bár kérték, az idegenvezetők nem kerültek be a kedvezményes újraindítási hitelre jogosultak körébe – mondta el az InfoRádiónak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának elnöke.

Annak ellenére, hogy a pandémia miatt teljes mértékben szünetel a turizmus, következésképp a BKIK-hoz tartozó idegenvezetők sem igazán tudnak bármiféle tevékenységet végezni a fővárosban, a kamara mégis szükségét érezte annak, hogy legalább online, de tartsák meg az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó konferenciát.

Mint az InfoRádióban Szatmáry-Jahl Angéla kereskedelmitagozat-elnök elmondta, a napokban hat – idegenvezetők által kísért – "sétára" van lehetőség a kamara honlapján keresztül. Bízva abban, hogy a járványhelyzet előbb–utóbb enyhülni fog, reményeik szerint a tavasz derekára tervezett Utazás Kiállításon ennek emberközeli pótlására is lehetőség lesz, mintegy a turizmus újbóli tényleges nyitányaként Budapesten.

A szakember arról is beszélt, hogy az idegenvezetés egy igen hányatott sorsú szakma. Példaként említette, hiába kérték a kormányzattól, hogy esetükben is igényelhető legyen az új Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, egyelőre még nem került be az idegenvezetés TEÁOR-száma a kedvezményezettek körébe. Mint kiemelte,

a kamara állandó jelleggel próbálja segíteni - egészen a jogszabály-javaslattételi szintig - az idegenvezetőket,

mert a szállodásokhoz, éttermesekhez és utazási irodásokhoz hasonlóan ők sem tudnak működni, valami segítségre nekik is szükségük van.

Szatmáry-Jahl Angéla emlékeztetett: miután az idegenvezetők döntő többsége egyedül dolgozik, számukra a virtuális idegenvezetés már technikai szempontból is komoly kihívást jelentene. És bár a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az online idegenvezetésre biztosít felületet, a próbálkozások meglehetősen nehézkesek.

Elérhetők ugyan virtuális séták, de ezek korántsem tudják azt az élményt és élvezetet nyújtani a résztvevőknek, mint a valóság.

Ráadásul az idegenvezetők nem rendelkeznek – például az éttermekéhez hasonló – kiépített rendszerrel, hogy megfelelő mód tudják magukat reklámozni, mutatott rá a szakember.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×