eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: A demonstrációra érkezett buszok egy része, még a Hungexpónál, indulás előtt (Facebook/Anita Oláh‎/Mentsük meg a turizmust!)

80 turistabusz vonul most fel Budapest belvárosában

A koronavírus-járvány és a kormányzati intézkedések miatt ellehetetlenült ágazati helyzetre, a veszteségeire hívja fel a figyelmet a turisztikai szektor számos szereplője egy akcióval a Hősök terén. A beszédeket egy belvárosi buszos felvonulás követi, a tervek szerint 80 turistabusz részvételével.

Utazási irodák, utazásközvetítők, buszos vállalkozók, szálláshely-üzemeltetők és e cégek dolgozói, valamint idegenvezetők demonstrációja zajlik péntek délután a Hősök terén, amelyhez kapcsolódóan a buszos vállalkozók mintegy 80 járművel vonulnak fel, a tervek szerint fél hatos indulással, várhatóan este kilencig.

A tervek szerint a békés, nem forgalomlassító jellegű, figyelemfelhívó körútra a város belső részein kerül sor, nagyjából a Hősök tere, Andrássy út, Széchenyi tér, rakpart, Bálna, Petőfi híd, Várkert bazár, budai Vár, alagút, Fő utca, Árpád híd, Hungária körút, Kerepesi út, BOK Sportcsarnok útvonalon.

A szervezők hangsúlyozzák, a felvonuláson betartják a KRESZ szabályait, nem fognak szándékosan lassan haladni.

A tiltakozók dolgozni szeretnének, méghozzá a saját szakmájukban.

Kérik, hogy a kormányzat segítse a turisztikai ágazat összes szegmensét, és ne csak egyes területek, például a szállláshelyek juthassanak hozzá nagyobb arányú anyagi támogatáshoz.

Szalai Edit, az egyik főszervező az Indexnek elmondta, a 420 ezer turizmusban dolgozó ember az aktív adófizetők mintegy negyedét teszi ki, közülük sokan vannak most kilátástalan helyzetben, részben az eddigi tetemes veszteségeik miatt (hiszen az irodáknak például nemcsak a bevételei maradtak el, hanem a már repülőjegyre, szállásra, programra az utasoktól beszedett és már továbbutalt összegeket sem kapták vissza, az utasoknak viszont vissza kellett fizetniük a pénzt - a szerk.), hanem a határzár, a ki- és beutazások leállítása miatt is.

Heindl Csaba szintén főszervezőként arról beszélt, hogy a buszos cégek járműveinek 90 százaléka kihasználatlanul áll, a cégek a gyakorlatilag nem létező nyári szezon után az osztálykirándulások elmaradásával, az utazások leállításával gyakorlatilag megélhetés nélkül maradtak őszre is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×