eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin
Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország Új kezdet Háza nappali melegedőjében idejét töltő nő 2021. február 10-én. A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe február 12-én délelőtt tíz órától, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.
Nyitókép: Kovács Tamás

Többszörös kapacitással készülnek a segítő szervezetek az extrém hidegre

Önkéntesek is részt vesznek a hajléktalanokat segítő együttműködésben.

A rendkívüli hideg miatt a következő éjszakákon a hajléktalan embereket segítő szervezetek többszörös kapacitással lesznek kinn a főváros utcáin a hajléktalan emberek védelme és elhelyezése érdekében - közölte a főpolgármester.

Az életvédelmi feladatok ellátásában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI) munkatársai is részt vesznek majd, a budapesti polgármestereket pedig arra kérte a főpolgármester, hogy a kerületi közterület-felügyeletek is hasonlóképpen járjanak el.

A széles körű együttműködésben önkéntesek is részt vesznek majd. A BKK és a FÖRI autókkal, a Budapesti Bike Maffia, a Józsefvárosi Önkormányzat, az Utcáról Lakásba Egyesület és A Város Mindenkié csoport által toborzott több mint hatvan önkéntes pedig biciklivel vagy gyalogosan járja majd végig Budapest egy-egy városrészét az esti órákban - közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra kért minden fővárosit, ha segítségre szoruló hajléktalan embert lát, tárcsázza a Menhely Alapítvány éjjel-nappal hívható diszpécserszolgálatát a 06-1-338-4186-os telefonszámon.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a kihűléses halálesetek jelentős része fűtetlen otthonokban történik, az egyedül élő, idős emberek a leginkább veszélyeztetettek, ezért rájuk is fontos odafigyelni.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×