eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védőoltások beadását.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

A második legalacsonyabb új fertőzöttszám szeptember közepe óta - napi adatok

A tendencia azonban a helyzet romlását mutatja. Kétszázezernél is többen gyógyultak már meg a koronavírusból Magyarországon, viszont az elhunytak napi száma továbbra is 100 fölött van.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 696 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 344 352 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Utoljára ilyen alacsony adatot december 28-án (629 fő) és december 27-én (698) jelentettek. Korábban szeptember 16-án volt (581 fő) ennél alacsonyabb a napi új fertőzöttek adata. Az is látszik ugyanakkor, hogy erős ciklikusság van az új betegek számának megjelenésében, és a hétnapos mozgóátlag a helyzet romlását, a fertőzések számának növekvő tendenciáját mutatja.

Az egy nap alatt regisztrált új betegek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az egy nap alatt regisztrált új betegek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

Elhunyt 128 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 853 főre emelkedett.

Hatósági házi karanténban 25 532-en vannak, a mintavételek száma 2 860 814-re nőtt.

Az egy nap alatt elhunytak száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az egy nap alatt elhunytak száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, hétfőn lépte át a kétszázezres határt, és keddre már 209 852 főt tartanak gyógyultként nyilván.

Az aktív fertőzöttek száma 5312-vel, 123 647 főre csökkent.

Kórházban 5005 koronavírusos beteget ápolnak (60-nal kevesebbet a hétfőinél), közülük 356-an vannak lélegeztetőgépen (11-gyel kevesebben).

Budapesten egy nap alatt 126, Pest megyében 112 új esetet jelentettek.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Magyarország eddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasznált, hétfő estig összesen már 78 579 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint 6642 idősotthonban lakó és dolgozó.

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé: a Pfizer-BioNTech oltásból a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezése várható, amely újabb 47 385 személy oltását teszi lehetővé. Továbbá

megérkezik az első Moderna-vakcina szállítmány is, ebből 7200 adag érkezik, amely 3600 ember oltását teszi lehetővé.

A most érkező oltóanyagokkal folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

A védőoltás ingyenes és önkéntes, megkapásához viszont regisztrálni kell - ezt már több mint egymillióan meg is tették a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon vagy postai úton.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×