eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Déli Körvasút – forrás: Vitézy Dávid, Facebook
Nyitókép: Déli Körvasút – forrás: Vitézy Dávid, Facebook

Civilek tiltakoznak a Déli Körvasút fejlesztésével járó terhelés ellen

A Déli Körvasút közelében élők ellenzik, hogy a Hamzsabégi út mentén jelentős vasútfejlesztést hajtson végre az állam. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid jelezte, figyelnek majd arra, hogy a munkák az ott élők számára minél kisebb terhet jelentsenek. 

Tiltakoznak a Hamzsabégi út mentén lakó civilek a közelben tervezett Déli Körvasút tervei miatt. Tóth Sándor Péter, a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért egyesület alelnöke azt mondta az InfoRádiónak, a most indított petícióval az a céljuk, hogy a zöld terület ne csökkenjen és a vasúti sínek közelében lévő ingatlanok ne sérüljenek az építkezés és forgalombővülés miatt.

A civilek legfőbb aggodalma az, hogy elvesztik az egybefüggő zöld övezetet a pálya mentén – mondta Tóth Sándor Péter.

Azt állítja, hogy a jelenlegi tervek szerint több mint ezer fát vágnanák ki.

Ezen kívül a környező épületek állagfelmérését sürgette.

A civil szervezet alelnöke kitért arra is, hogy mit várnak a vasúti sínek közelében élők: kevesebb környezetkárosítást és emberbarát megvalósítást kér.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a Déli Körvasút terveiről.

Vitézy Dávid pénteken a közösségi oldalán közölte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a Déli Körvasút legnagyobb kivitelezési tenderét.

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk: ma a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a Déli Körvasút legnagyobb kivitelezési...

Közzétette: Vitézy Dávid2020. október 30., péntek

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója kitért a lakossági szempontokra is. Vitézy Dávíd kiemelte, mivel a Déli Körvasút kivitelezése a sűrűn lakott budai területeket is érinti, figyelnek majd arra is, hogy a munkák az ott élők számára minél kisebb terhet jelentsenek.

Elvárás, hogy a munkák közben a kivitelező korszerű, környezetbarát gépeket használjon,

és még az építkezés megindulása előtt teljes körű ablakcserét hajtsanak végre azokban a vasútra néző ingatlanokban, ahol az ott élők ehhez hozzájárulnak. Hozzátette: a munkák közben mind a vasúti forgalmat, mind a környék közútjainak átjárhatóságát fenn kell majd tartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×