INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

megyei jogú város

modern városok program

közgyűlés

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (k) köszöntőt mond a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlésének megnyitóján Székesfehérváron 2020. július 16-án.

50 milliárd forintból folytatódik a Modern Városok Program

Infostart

A kormány támogatásával 4400 milliárd forintnyi beruházás jött létre és zajlik jelenleg is a magyar nagyvárosoknál – jelentette ki Varga Mihály a Megyei Jogú Városok közgyűlésén.

A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány jövőre is folytatja a Modern Városok Programot, a 2021-es költségvetés biztosítja az erre a célra elkülönített 50 milliárd forintot.

A megyei jogú városoknak mindig is nagy súlya volt az ország életében, míg a magyar gazdaság jó alapot biztosít a városok fejlődéséhez, fontos tehát, hogy a kormány és a települések között folyamatos legyen az együttműködés – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: a magyar gazdaságot jobb állapotban érte a mostani válság, mint ahogyan az történt 2008-ban, ebben pedig a városoknak és falvaknak is komoly szerepük volt.

"Azért tudtuk gyorsan és nagyobb kockázat nélkül a bruttó hazai termék 20 százalékát gazdaságvédelmi célokra fordítani, mert hétéves folyamatos gazdasági növekedés áll mögöttünk, amelyből az egész ország, a vidéki települések is kivették a részüket" – mondta a tárcavezető. Emlékezetett, hogy a városok további fejlődése érdekében létrehozott Modern Városok Program 23 megyei jogú városban összesen 270 projektet támogat, a fejlesztések összértéke 4000 milliárd forint, amelynek legnagyobb része hazai forrás.

A program jövőre folytatódik plusz 50 milliárd forintos kerettel,

a megvalósítás során eddig több mint 1.800 milliárd forint hazai, illetve uniós támogatás jutott el a településekhez.

Varga Mihály kitért arra is, hogy a kormány az önkormányzati beruházások támogatására külön programokat futtat jövőre is. A Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében valamennyi felhívás a megyék, megyei jogú városok saját fejlesztési elképzeléseit támogatja, kiemelt figyelemmel a munkahelyteremtésre, a helyi gazdaság erősítésére. A programra a megyei jogú városok eddig összesen 950 támogatási kérelmet nyújtottak be 426 milliárd forint összegben.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018