eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Újra van koronavírusos beteg a győri kórházban, maradnak a szigorú intézkedések

A koronavírusos beteg megjelenése mellett a látogatók, kísérők híján visszaszoruló egyéb kórházi fertőzésekkel, hatékonyabb betegellátással is indokolja a szigort az intézmény.

Mivel újra van koronavírusos beteg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, ezért nem enyhítenek a teljes látogatási tilalom feloldása óta érvényes látogatási szabályokon, idősávon - mondta a Kisalföldnek Tamás László János, az intézmény főigazgató főorvosa. Mint ahogy az Infostart is megírta, koronavírus-fertőzést igazoltak az Audi üzem egyik dolgozójánál, aki tünetmentesen otthonában lábadozik június 27 óta, emellett pedig egy Ravazdon elszállásolt ukrán vendégmunkásnál is kimutatták a kórokozó jelenlétét - őt viszont kórházba kellett szállítani.

A kórházban az elmúlt időszakban a már csak a Covid-betegek részére fenntartott osztályokon van érvényben a látogatási tilalom, a sürgősségin pedig negyedórában maximálták a hozzátartozók látogatási idejét. A többi osztályra egy-egy beteghez naponta maximum két regisztrált hozzátartozó mehet be délután 2 és 3 óra között. Már engedik az apás szüléseket is. A kórházat felkereső betegek és hozzátartozók belépése előtt azonban kötelező a járványügyi ellenőrzésen is átesni.

Bár a győriek a laphoz eljuttatott panaszok szerint szeretnék a belépési és látogatási szabályok enyhítését, a kórház főigazgatója erre nem lát lehetőséget az ápoltak és a látogatók egészségének védelme érdekében. Mint a lapnak elmondta, az elmúlt két hétben már ugyanannyi beteget láttak el, mint egy éve ilyenkor, azonban a legelesettebb betegek kísérőinek beléptetésén túl egyre nagyobb teher minden további kísérő, látogató járványügyi szempontokat betartó beléptetése.

Nagyon jó eredményeink vannak a kórházi fertőzések esetében, amióta a jelenlegi rendszer életben van.

Másrészt a kórház egy munkahely, ahol a betegellátás és -biztonság az elsődleges. Mióta csak a betegek vannak a várókban, sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni. Jó lenne, ha megértenék az emberek, a kórház nem egy nyitott intézmény. A gyógyító munkához nyugalomra és biztonságra van szükség – mondta a lapnak a főigazgató.

Személy szerint a látogatás engedélyezését sem tartom még igazán jónak, mert a látogatók a betegeket tehetik ki veszélynek azzal, hogy behozhatják hozzájuk a vírust – tette hozzá Tamás László János.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×