eur:
394.35
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Újra van koronavírusos beteg a győri kórházban, maradnak a szigorú intézkedések

A koronavírusos beteg megjelenése mellett a látogatók, kísérők híján visszaszoruló egyéb kórházi fertőzésekkel, hatékonyabb betegellátással is indokolja a szigort az intézmény.

Mivel újra van koronavírusos beteg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, ezért nem enyhítenek a teljes látogatási tilalom feloldása óta érvényes látogatási szabályokon, idősávon - mondta a Kisalföldnek Tamás László János, az intézmény főigazgató főorvosa. Mint ahogy az Infostart is megírta, koronavírus-fertőzést igazoltak az Audi üzem egyik dolgozójánál, aki tünetmentesen otthonában lábadozik június 27 óta, emellett pedig egy Ravazdon elszállásolt ukrán vendégmunkásnál is kimutatták a kórokozó jelenlétét - őt viszont kórházba kellett szállítani.

A kórházban az elmúlt időszakban a már csak a Covid-betegek részére fenntartott osztályokon van érvényben a látogatási tilalom, a sürgősségin pedig negyedórában maximálták a hozzátartozók látogatási idejét. A többi osztályra egy-egy beteghez naponta maximum két regisztrált hozzátartozó mehet be délután 2 és 3 óra között. Már engedik az apás szüléseket is. A kórházat felkereső betegek és hozzátartozók belépése előtt azonban kötelező a járványügyi ellenőrzésen is átesni.

Bár a győriek a laphoz eljuttatott panaszok szerint szeretnék a belépési és látogatási szabályok enyhítését, a kórház főigazgatója erre nem lát lehetőséget az ápoltak és a látogatók egészségének védelme érdekében. Mint a lapnak elmondta, az elmúlt két hétben már ugyanannyi beteget láttak el, mint egy éve ilyenkor, azonban a legelesettebb betegek kísérőinek beléptetésén túl egyre nagyobb teher minden további kísérő, látogató járványügyi szempontokat betartó beléptetése.

Nagyon jó eredményeink vannak a kórházi fertőzések esetében, amióta a jelenlegi rendszer életben van.

Másrészt a kórház egy munkahely, ahol a betegellátás és -biztonság az elsődleges. Mióta csak a betegek vannak a várókban, sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni. Jó lenne, ha megértenék az emberek, a kórház nem egy nyitott intézmény. A gyógyító munkához nyugalomra és biztonságra van szükség – mondta a lapnak a főigazgató.

Személy szerint a látogatás engedélyezését sem tartom még igazán jónak, mert a látogatók a betegeket tehetik ki veszélynek azzal, hogy behozhatják hozzájuk a vírust – tette hozzá Tamás László János.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×