eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György
Műtétekhez használt eszközöket készítenek elő sterilizálásra a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika központi sterilizálójában 2015. június 30-án. Minden év július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján ünneplik a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megbetegedés a neurológiai klinikán

A Semmelweis Egyetem folyamatosan szűri a munkavállalókat és a hallgatókat, így derült ki a megbetegedés.

A Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának egyik neve elhallgatását kérő munkatársa arról tájékoztatta a Qubitet, hogy a klinika több alkalmazottja is megbetegedett.

A Semmelweis Egyetem az ügyben azt válaszolta, hogy a szakdolgozók és orvosok védelme, a járvány megfékezése és a biztonságos betegellátás érdekében már március 11-től minden szükséges esetben saját hatáskörben biztosítja a folyamatos szűrést a munkavállalók és hallgatók számára, továbbá biztosított a panaszmentes kollégák szűrése is. Az egyetem Neurológiai Klinikáján március 14-én annak ellenére azonosítottak egy fertőzött kollégát, hogy a klinika munkatársai nem oktatták azokat az iráni gyógyszerész hallgatókat, akikről március elején bizonyosodott be, hogy megfertőződtek koronavírussal.

Az egyetem rektorának utasítására a klinika valamennyi munkatársánál elvégezték a vizsgálatot, így még a betegség korai szakaszában tudtak azonosítani néhány fertőzöttet. Az intézkedéseknek köszönhetően az egyetem dolgozói között csak sporadikusan jelent meg a betegség, március 26. óta nem tudnak újabb megbetegedésről. A Semmelweis Egyetemen továbbra is folyamatos és biztonságos a betegellátás, rendelkezésre áll a megfelelő humán erőforrás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×