eur:
394.93
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy változást jelentett be a BKK a közösségi közlekedésben

A Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több nagy forgalmú fővárosi vonalán biztosít kedvezőbb járatsűrűséget, kényelmesebb eljutási lehetőséget az adventi időszakban.

December 2-ától 2020. január 3-áig az M3-as metró minden nap, hétvégén is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat.

Az adventi hétvégéken sűrűbben közlekedik majd a 2-es, a 4-es és 6-os, valamint a 17-es villamos, továbbá a 80-as trolibusz.

December 24-én a belvárosból délután 3 óra és délután fél 4 között indulnak az utolsó metrószerelvények, és a metróállomásoktól a legtöbb nappali járat utolsó indulása ezekhez csatlakozik. Ezt követően – ahogy az elmúlt években is – az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni. A repülőteret kiszolgáló 200E járat ezen a napon is 0-24 óráig közlekedik a Nagyvárad tér és a Liszt Ferenc Airport 2 között, valamint a 100E busz is egész nap jár.

Az év végi időszakban nemcsak szilveszterkor, hanem az azt megelőző éjszakákon is hosszabb lesz az üzemidő. A december 27-éről 28-ára virradó éjszakától kezdve a 30-áról 31-ére virradó éjszakáig az M2-es és az M4-es metró hosszabb üzemidővel közlekedik. Ahogyan a belvárost érintő kiemelt nappali autóbuszjáratokat – az 5-ös, 7-es, 8E és 9-es buszt – december 27-e és 30-a közötti időszakban is éjjel–nappal közlekedtetik.

Szilveszter éjjel egész éjszaka jár majd az M2-es, az M3-as (Nagyvárad tér és Újpest központ között) és az M4-es, valamint éjjel 1 óráig közlekedik az M1-es metró. Egész éjjel jár továbbá a belvárost érintő 5-ös, 7-es, 8E és 9-es autóbusz, az éjszakai buszok többségén pedig sűrűbb menetrend lép életbe vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek.

Decemberben több ünnepi jármű is útra kel: lesz többek között karácsonyi fényvillamos, Mikulástroli és adventi hajó is – olvasható a BKK oldalán.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×