eur:
394.97
usd:
363.61
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Schilling Árpád Jászai Mari-díjas rendező, a rendezvény egyik szervezője a Lásd meg az embert! címmel meghirdetett demonstráción a Kossuth téren 2016. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Évek óta tudottak voltak Gothár Péter zaklatási ügyei - ezt állítja Schilling Árpád

Megdöbbentő posztban reagált a Katona József Színház zaklatási botrányára Schilling Árpád rendező.

Azt írja: "Gratulálok a Katonának, hogy lezárta végre ezt az ügyet, amelyről annyian tudtunk már évek óta, de vagy nem volt jogunk, vagy nem volt bátorságunk megnevezni az illetőt."

Az Infostart is beszámolt kedden a budapesti Katona József Színház közleményéről, amelyben a teátrum azt tudatta, hogy menesztette egyik alkalmazottját, mert az erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a dolgozókkal.

A sértettek írásbeli bejelentése után vizsgálóbizottságot állítottak fel, és a külső szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat nyomán a vezetőség azt a döntést hozta, hogy azonnali hatállyal, november 19-től kezdve az illető nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi.

A sértettek számára a színház pszichológust biztosít, ezzel az ügyet lezártnak tekinti.

Szerdán újabb közlemény jelent meg a teátrum közösségi oldalán, ennek szerzője Gothár Péter rendező, aki, mint írják, maga kérte, hogy a színház adja ki gondolatait. A rendező szavai szerint "egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledett" egy munkatársnőjéhez, amiért emlékei szerint bocsánatot kért és kapott is pár nappal később. Az eset szerinte most a színház nyilvánosságán keresztül járta be a nagynyilvánosságot is, ezt követően Gothár Péter nyilvánosan is megismétli bocsánatkérését.

"Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam" - zárja sszavait Gothár Péter.

A történtekre reagált Schilling Árpád rendező, akinek a felesége, Sárosdi Lilla robbantotta ki Marton László zaklatási botrányát. Schilling Árpád egyebek között gratulál a Katonának, hogy lezárta végre ezt az ügyet, amelyről

"annyian tudtunk már évek óta, de vagy nem volt jogunk, vagy nem volt bátorságunk megnevezni az illetőt."

Posztjában a rendző felhívja az intézményvezetők figyelmét arra, hogy nem a lebukás jelenti a kockázatot a színház számára, hanem a bűnismétlés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×