INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

máté gábor

gothár péter

katona józsef színház

Gothár-ügy: közleményben szólt vissza a kormánynak a Katona József Színház

Gothár-ügy: közleményben szólt vissza a kormánynak a Katona József Színház

Infostart

A teljes társulat által megfogalmazott közlemény kiáll amellett, hogy nem kér a nyomásból, Máté Gábor marad a vezetőjük.

Minden "nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást" visszautasít a budapesti Katona József Színház a Gothár-ügyben egy szombaton kelt közleményben, miután úgy érzékeli, a kulturális kormányzat ítélete szerint a Katonában eltussolták Gothár Péter korábbi zaklatási ügyeit.

"A Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el,

ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta. Felnőtt emberekként színházunkban nyíltan kommunikálunk, semmilyen kényszerítő erő alatt nem álltunk és nem állunk" - fogalmaz a szánházi társulat egészének közleménye. A színház "minden valótlan híresztelés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket".

Kijelentik, hogy

a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látják biztosítottnak.

"Felháborítónak tarjuk, hogy egy transzparens, de az áldozatokat védő kommunikációnak 2019-ben az lehet a következménye Magyarországon, hogy egy felelős, az eljárásrendnek megfelelően eljáró vezetőt ilyen módon hurcoljanak meg" - folytatja a közlés, amely elutasítja azokat a rágalmakat, melyek "zaklatónak", bűncselekményeket eltussolónak tünteti fel a Katonát.

A színház érzékelve, hogy "a kormányzat épp az egész magyar színházi életet - függetleneket és kőszínháziakat - akarja ellehetetleníteni", arra kéri a véleményével egyetértőket, hogy december 9-én, hétfőn este 6-kor legyenek ott a színházvédő tüntetésen a Városháza előtt.

Nyitókép: Dömölky Dániel/Katona József Színház
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018